Erre figyelj oda, ha podcastet indítanál!

 


A podcast napjainkban roppantul népszerű csatorna, amin keresztül a világ bármely táján milliókat szólíthatsz meg. Ha van egy érdekes ötleted, témád, felvetésed, akkor már magadhoz is ragadhatod – a mit is? Na igen, a minőségi hanganyag készítéshez azért elengedhetetlen egynéhány eszköz. Nélkülük is megpróbálhatod nyilvánvaló módon, de kár lenne a silány hangzás csapdájába esned, mert ez bizony még azoknak is bántja a fülét, akik amúgy nem mondhatóak szakértőknek. 
 
 

Az otthoni hangrögzítés kifizetődő taktika?

Nem egészen! A helyzet az, hogy ha minőségről beszélünk, akkor a podcast stúdió bérlés az, ami megtérülő stratégia. Hogy miért? Azért, mert minden adott egy helyen a tökéletes hangzásért. A felejthetetlen hangélmény borítékolható, ráadásul a hangszigetelés is kifogástalan.

Sokan azt gondolják, hogy ha beszereznek egy prémium mikrofont, akkor tulajdonképpen minden meg is van az induláshoz. De ez kevés! A hangszigetelés, az akusztikai panelek behelyezése pont ugyanannyira elengedhetetlen a sikerhez, mint a pazar hangvágás. Ha a felvett hanganyag remek, ha a tartalom is érdekes, akkor kár lenne azon a banánhéjon elcsúszni, hogy az utolsó simítások távol állnak mindentől, ami profi. Mert bár lehet igen, hogy amatőr vagy a szakmában, de a podcast csatorna indítása valahol egyfajta felelősségvállalás, amivel együtt jár a részletek kidolgozása.

A bérlés azért is nagyszerű választás, mert költségek terén minimális, amit követel, szemben a különböző eszközök beszerzésével. Egy alkalommal több adás is rögzíthető, és igény szerint a vágási, és egyéb utómunkálatok is megoldhatóak. Neked tehát nincs más dolgod, mint hozni az ötletedet!

Mégis jól jönne egy mikrofon?

Előfordulhat, hogy a podcast adásodon belül különböző betéteket szeretnél felvezetni. Például az utca embere mindig érdekes kitekintést nyújt, de a helyszíni felvételek egyébként is izgalmasak. Az atmoszféra ilyenkor sokat adhat hozzá a sikerhez. Ehhez, azonban kétségtelenül nélkülözhetetlen minimum egy minőségi mikrofon. A legtöbb hangszerbolt Budapest területén alkalmas az ilyen beszerzésére.

Megjegyzés küldése (0)
Újabb Régebbi