5 tipp a gördülékeny költözésért

 


Az otthonod a legtöbb emlékéd hordozója és tárolója. Minden olyan kép a falon, amelyet gyermekeid mérföldköveiről és családi eseményekről készítettél, egy fontos részedet képezi. Akár észreveszed, akár nem, az ott fellelhető emlékek miatt kötődsz az otthonodhoz: 
 
 ez pedig a már önmagában stresszes költözést is még nehezebbé teheti.

Hiszen annak a terhe is nyomja a válladat, hogy az összes tárgyadat össze kell pakolnod, A-ból B-be kell juttatnod, és még rengeteg más elintéznivalód is van addig, amíg az új otthonodba nem költözöl.

Miért olyan stresszes a költözés?

Amikor új helyre költözöl, rengeteg a tennivaló, és ez nagyon megterhelő lehet. 

Annak biztosítása, hogy minden időben elkészüljön anélkül, hogy bármi baj lenne, hatalmas kihívést jelenthet főleg akkor, ha emellett folyamatosan dolgoznod kell, gyermeket kell nevelned vagy háztartást kell vezetned.

Ilyenkor a költözés által hordozott problémák még erősebben nyomják a válladat, azonban van megoldás, amitől ezt a súlyt jelentősen lecsökkentheted.



5 tipp, hogy stresszmentesebb legyen a költözés

1. Intézd el, hogy a leveleid már az új otthonod címére érkezzenek.

A tényleges költözésen kívül rengeteg apró részlet van, amelyek az új lakásba való beilleszkedéshez szükségesek. Mindenekelőtt meg kell változtatnod a címedet, hogy ne kelljen a leveleid miatt folyamatosan a régi otthonod új tulajdonosát zargatnod.

2. Vedd igénybe a szükséges szolgáltatásokat

Talán azt gondolod, hogy kibírnál néhány napot áram nélkül, de a WiFi mégis kötelező? Nagyon fontos, hogy a költözés előtt felvedd a kapcsolatot az összes közüzemi társasággal, különösen azért, mert eltarthat néhány napig, amíg az új igénylésedet elkönyvelik, bekötik. 

Szerencsére viszonylag egyszerű gondoskodni arról, hogy minél hamarabb legyen WiFi. Sok internetes cég lehetővé teszi, hogy szolgáltatását könnyedén átvihesd az új helyedre. 


3. Adományozd el, amire nincs szsükséged!

Célszerű végignézni az összes dolgot, és megszabadulni mindentől, ami nem okoz örömet számodra. 

Sosem olvasott könyvek, cimkés ruhák, akciósan vásárolt játékok amelyek sosem kerültek be a karácsonyfa alá? Míg nálad évek óta porosodnak ezek a szekrényben vagy a polcon, valaki más arra vágyik, hogy neki is lehessen ilyene.


4. Rendezd el dobozaidat aszerint, hogy mire lesz szükséged a legkorábban.

Miért nem érdemes összecsomagolnod a téli és a nyári ruhákat, a pizsamákat és a bikiniket még akkor is, ha rengeteg hely van a dobozban, így szívesen spórolnál velük? 

Valószínűleg a költözést követően másra sem fogsz vágyni, mint egy hatalmas alvásra, ehhez azonban szükséged lesz néhány dologra. A dobozok feltúrása és ideges keresgélés helyett érdemes néhány dolgot összecsomagolni: pizsama, ágynemű, fogkefe, tisztálkodási szerek, fehérnemű. Ezek mind olyan fontos tárgyak, amelyekre biztosan már az első éjszaka során is szükséged lesz.


5. Kérj segítséget

Arra gondoltál, hogy sokkal költséghatékonyabb lesz, ha minden folyamat a te kezedben van a költözés során?  Gondolj csak bele: rengeteg doboz, nehét bútorok, fuvarozás, kipakolás, összeszerelés.. bírnád mindennek a súlyát?

Lehet, de nem kell megnehezítened az amúgy is stresszes költözést.

Költöztetőket felvenni teljesen megéri. 

Ők arra specializálódtak, hogy levegyék a válladról a költöztetés folyamatának legnehezebb súlyait. Sokkal problémamenesebb lesz az értékeid összecsomagolása és A-ból B-be szállítása, ha profikra bízod a munkát!

A végén biztosak vagyunk benne, hogy örülni fogsz annak, hogy megtetted!

A Franko Költöztetés több mint 31 év tapasztalattal és évente átlagosan 1600 db tökéletesen elvégzett költöztetéssel a háta mögött áll rendelkezésedre belföldi és külföldi költözés esetén is, rejtett költségek nélkül

A cég kizárólag költöztetésre specializálodott, így minden adott, hogy értékeid biztonságban legyenek az utazás során:  modern, tiszta költöztetésre kialakított, nagy raktérfogatú, zárt, burkolt, filcezett felépítménnyel rendelkező tehergépkocsikkal rendelkeznek.

Akár kompletten, tehát be- és kicsomagolással (szekrények, tárolók beltartalmának dobozolása), csomagolóanyagok biztosításával, bútorok szükségszerű szét- és összeszerelésével együtt végzik el a költöztetést.

A költözéssel járó összes nyűgöt leveszik a válladról, természetesen garanciát vállalva!

Így lehet kevésbé stresszes az új otthonodba való berendezkedés!





Megjegyzés küldése (0)
Újabb Régebbi