Így segíthetsz Te is a leukémiás betegeken!

 


Ma már sokféleképpen lehet segíteni a leukémiás betegeken, ugyanis léteznek különösen erre a célra létrejött alapítványok, amelyeken keresztül pénzbeli adományt tudsz felajánlani számukra. Azonban nem csupán pénzbeli adakozás útján tudod támogatni a gyógyulási folyamatot, hanem akár csontvelő donorként, őssejtek felajánlásával is. Mutatjuk, hogyan tudsz segíteni!

Miért van szükségük segítségre a leukémiás betegeknek?

A leukémiás betegek és családjuk életében óriási változásokat jelent a betegség diagnosztizálása, ugyanis a lelki megpróbáltatások mellett minden esetben bevételtől is elesnek hosszú hónapokra. Ez egy átlagos család esetén súlyos következményekkel jár, ugyanis nehezebben tudják kifizetni a számlákat, az étel beszerzése is nehezebbé válik, esetleg le kell mondaniuk olyan eszközökről, amelyek a mindennapi élethez szükségesek.

A leukémiás beteg, legyen szó gyermekről vagy felnőttről, fontos, hogy a kezelésekről tiszta, higiéniailag megfelelő környezetbe érkezzen haza, ugyanis legyengült immunrendszere nehezebben birkózik meg az esetleges fertőzésekkel, melynek végzetes kimenetele is lehet. Ekkor az érintettnek és hozzátartozóiknak nagy szüksége van a megfelelő tisztítószerekre és a tisztításhoz elengedhetetlen eszközökre

Hogy segíthetsz?

Amennyiben segíteni szeretnél a leukémiás betegeknek könnyebbé tenni a gyógyulás időszakát, könnyen megteheted. A segítségnek több módja is létezik, amelyek közül a legnépszerűbb az adó 1% felajánlás, ugyanis ebben az esetben semmiféle plusz költséggel nem jár a támogatás.

Az adó 1%-on kívül más pénzbeli adománnyal is támogathatsz egy leukémiás érintetteknek segítő alapítványt. Bármikor lehetőséged van utalni egy megadott bankszámlára, a bankkártyás felajánlás lehetőségével is élhetsz, sőt, adományvonal használatával, csupán egy hívással vagy SMS-sel is tudsz már segíteni.

Legyél Te is csontvelő donor!

A pénzbeli adományon kívül akár a gyógyulás kulcsával is megajándékozhatsz egy leukémiás beteget, ha jelentkezel csontvelő donornak. Az életet mentő csontvelő donor által adott őssejtekre óriási szükség van, ugyanis rendkívül sok feltételnek kell egyeznie a mintának ahhoz, hogy az átültetés megtörténhessen, így lehet, hogy pont a Te őssejtjeidre vár most valaki a világban!

Ha csontvelő donornak jelentkezel, az őssejt donáció kétféleképpen is történhet: az őssejtet kinyerhetik a vérből is, egy speciális, vérvételhez hasonló eljárással vagy kinyerhetik a csontvelőből is, amelyhez a gerincvelőből vagy a csípőből vesznek mintát.



Ahogy a mondás is tartja, adni öröm! Tapasztald meg Te is az adakozás élményét és segítsd Te is egy leukémiás beteg gyógyulási folyamatát pénzbeli adománnyal vagy jelentkezz csontvelő donornak és ments életet őssejtjeid felajánlásával!

Megjegyzés küldése (0)
Újabb Régebbi