Mennyit ér az anyaföld?

 

A szőlő szeretete kis hazánkban olyan, mint az anyaföld iránti ragaszkodás. Megingathatatlan. Ez az egri borvidékre különösen jellemző, ahol generációkon át, évszázadokat átölelő kitartással a borkészítésé volt a főszerep. Dionüszosz óta a bor társaságokat, sőt társadalmakat köt össze. A tradíciók őrzése, a hagyományos receptúrák alkalmazása és az innovációk aktualizálása együttesen mennyei, kortyolható végeredménnyel járhat. Ha akad egy gazda, aki a borterület sorsát a szívén viseli! 
 

Felszerelt pincészet, ami csak a tulajára vár?

Igen, ez nem álom, hanem a valóság! A palackozó üzemmel felszerelt szomolyai borászat és szőlőbirtok borászkodásra készen várja azt a befektetőt, aki fantáziát lát a tőkékben, illetve a szőlők hozta tőkében. A terület az egri borvidék nyugati vonulatához tartozik – aki kicsit is jártas a hazai borkultúrában, annak felesleges is ecsetelni, hogy ez mekkora értéket jelent.

Hogy mi a sikeres borkészítés titka? Ez az a kérdés, amire híres-neves szakértők órákon át tudnának egyhuzamban válaszolni. Ám a leegyszerűsített felelet valahogy úgy hangzik, hogy a kézművesség egyet jelent az eredményességgel. A szőlőtermesztés, a bor érlelése, illetve a palackozás egyaránt részei a kerek egésznek. És ha ezeket a fázisokat kézműves módszerrel kísérik, akkor a végeredmény egyedisége garantálható. A birtokon minden adott ahhoz, hogy egy vadonatúj márka szárba szökkenjen, és virágozás után édes gyümölcsöt teremjen. Akárcsak a szőlő, amennyiben megfelelő kezekbe kerül.

A fejlesztési területen 31 hektárnyi szőlő terül el, az egri borvidékre jellemző fajtákból összeválogatva. Az új építésű pincerendszerben tölgyfahordók és rozsdamentes acél tárolók várják az érlelésre szánt cseppeket. A parasztházon, géptárolón, szőlőfeldolgozón, gépszínen kívül iroda is található, ami berendezett, kamerával felszerelt. És természetesen a szőlőműveléshez elengedhetetlen gépek, eszközök, többek között traktor és targonca is rendelkezésre állnak.

Mit rejt a föld méhe?

Több hektárnyi történelmet. Egyúttal lehetőséget a kortyolásokban gazdag jövő megteremtésére. Akár azonnali kezdéssel. Jól hangzik? Olyan kalandot keresel, ami nem csak befektetésnek tökéletes, de egy hosszú távú, a természet közelségét garantáló életcélt is kijelöl számodra? Ebben az esetben a szomolyai birtok éppen az a lehetőség, amit keresel!

Megjegyzés küldése (0)
Újabb Régebbi