Az iskolai tablófotózás buktatói

 


4 fontos dolog, amire figyelned kell, ha tablófotózásról van szó. 
 

Egy iskolai tablófotózás, vagy szalagavató fotózás sok esetben az első olyan alkalom amikor profi képek készülnek a fiatalokról.

Sajnos rengeteg olyan "fotós" dolgozik ezen a területen, akik szakmailag nem állnak a helyzet magaslatán, és ilyenkor születnek meg azok a képek, amiket ahelyett, hogy büszkén nézegetnénk a tablón vagy küldenénk el a rokonoknak, inkább egy fiók mélyére rejtünk.

A tablófotózás megrendelésekor az alábbi szempontokat érdemes figyelembe venni:

  1. A fotós referenciái.
    A tablófotózás a portréfotózás területébe tartozik. A fotósnak nem csak a stúdióvilágítás rejtelmeiben kell profinak lennie, hanem a "modellek" pózoltatásában is fontos segítséget kell, hogy nyújtson. Olyan fotóst válasszatok, aki rendelkezik a szükséges tapasztalalokkal, referenciákkal, és ez a weboldalán nyomonkövethető.
  2. Pózok, beállítások.
    A fitalok sok esetben életükben először állnak profi fotós kamerája előtt. A fotós dolga beállítani az előnyös pózokat, és kiválasztani hozzá a megfelelő világítást.
  3. Hátterek.
    Az alkalmazott fotóháttereknek alkalmazkodni kell a későbbi tabló arculatához. Esetleg lehetséges u.n. greenbox technikával, azaz zöld háttérrel elkészíteni a képeket, és a hátteret utólag a retus során lecserélni. Ez az esetek nagy részében feláras szolgáltatás.
  4. Retusálás.
    A retusálás folyamatát ne keverjük össze a digitális utómunkával. Sokan szeretik retusálásnak hívni azt a nélkülözhetetlen folyamatot, amikor a "nyers" digitális kép elnyeri a végső formáját. Ez hasonló, mint régen a fotónegatívból az előhívás folyamata volt, csak most digitális az eljárás. Az utómunka során csak a kontrasztot, színeket, fényeket állítjuk be és méretre vágjuk a képet.
    A retusálás során a bőrhibákat javítjuk, a bőrt simitjuk, vagy kijavítjuk az arcon megjelent nem kívánt árnyékokat. Ez egy idő- és munkaigényes folyamat.

Tablófotózás, szalagavató fotózás Debrecen vagy Nyíregyháza környékén itt rendelhető.

Megjegyzés küldése (0)
Újabb Régebbi