Emma Hack Tapétás Testfestése

Emma Hack, egy ismert ausztrál testfestőművész gondolt egy merészet, és csupasz modelljeire kínai vázákat és tapétamintákat festett. Az élő műalkotásokról készült fotókat, amiket 2007 ősze óta több helyen is kiállítottak, részben Florence Broadhurst, egy ausztrál tervező és üzletasszony nevével
fémjelezett tapéták ihlették.

Modelljeinek egyébként nincs könnyű dolga, az egyik mű például 19 óra alatt készült el, és Hack nem szívesen szakítja meg a munkát. A művésznő saját bevallása szerint fontosnak tartja, hogy alanyai kellőképpen ellazuljanak, és szépnek érezzék magukat.. Munkáját szerencsére egyre többen ismerik el, és soha nem került kellemetlen helyzetbe emiatt. Azt mindenesetre viccesnek találja, hogy a férfiak gyakran felajánlják, hogy szívesen lesznek a modelljei, vagy asszisztensei.


Hack hozzátette, nem szívesen dolgozik hírességekkel, főleg ha éppen egy újabb kiállításra készül. Úgy véli, ha egy celebet kell kidíszítenie, akkor túl sok kompromisszumot kell kötnie, hiszen a sztárnak fontos, hogy minden részlet megfeleljen a róla kialakított képnek, ráadásul a közönség ilyenkor inkább a személyre, és nem az alkotásra figyel. Hack arra is ügyel, hogy hétköznapi modelljeivel se tudjon sem ő, sem más kontaktust teremteni, vagy azonosulni, így vászonként használt hölgyek soha nem néznek a kamerába, vagy becsukják a szemüket.


A 35 éves Emma Hack arcfestőként kezdte karrierjét 15 évesen, és az elmúlt húsz évben fodrászként és sminkmesterként is kipróbálta magát. Hack nemcsak embereket használ vászonként. A Cowscape kollekcióhoz például teheneket pingált ki, de pónikat, teknősöket és egy gyíkot is kezelésbe vett már.





























































Megjegyzés küldése (0)
Újabb Régebbi