Műanyag ablak: a szigetelésben is élen jár


Számos oka van a műanyag ablak töretlen és növekvő népszerűségének. Nagy választékban, sok helyen, kedvező ár-érték arányban elérhető, maga a termék pedig rendkívül kompakt és felhasználóbarát. A műanyag ablakok ráadásul meglehetősen esztétikusak, hiszen a letisztult hatásuk jelentősmértékben képesek felfrissíteni házunk, illetve otthonunk összképét kívül és belül egyaránt. 

A praktikus és formai előnyök mellett van még egy nagyon nem elhanyagolható szempont, amiről talán ritkábban esik szó: a műanyag ablakok innovatív gyártási technológiájának köszönhetően kimondottan jó hőszigetelő és hangszigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek. 

Természetesen a szigetelő képesség mértéke függ az adott termék paramétereitől, de egy alapfelszereltségű műanyag ablak is már érezhetően jobb eredményre képes, mint egy évtizedekkel korábban gyártott fa nyílászáró. A kedvező szigetelés kulcsa egyértelműen az aszimmetrikusan strukturált, többrétegű üvegszerkezetben található. Az üvegrétegek eltérő távolságban helyezkednek el egymástól, a köztes részeket (tokokat) pedig nemesgázokkal töltik fel. Az üvegrétegekre szükség szerint plusz hangszigetelő fólia is felhelyezhető. 

Emellett a műanyag nyílászáró egyéb részei, tartozékai is számottevően javíthatják a körülményeket. Ilyen tényező például a tömítés minősége, valamint az ablakszárny precíz kialakítása és illeszkedése. A különféle hő- és a hanghatások nem igazán tudnak áthatolni ezen a szerkezeten, így a műanyag ablak megbízható „partnerünk” lesz a szigetelési igényeinket illetően.

Megjegyzés küldése (0)
Újabb Régebbi