Dwayne Johnson "Szikla" érdekességek és képek

A 21. század egyik legismertebb és legsokoldalúbb személyisége kétségtelenül Dwayne Johnson, vagy ahogy a világ leginkább ismeri: "Szikla". Az amerikai futballtól a pankrációs ringen át a hollywoodi filmstúdiókig tartó karrierje során "Szikla" számos sikert ért el, amelyeket mind a szakmai elismerés, mind a rajongók szeretete kísért. Johnson példaértékű életútja inspirációt jelent milliók számára, és személyében egy igazi modern kori hős képét kínálja.


Megvizsgáljuk Johnson lenyűgöző karrierjét, az őt inspiráló embereket és eseményeket, valamint a Szikla által képviselt értékeket. Mert ahogy ő maga is gyakran mondja: "Nem az a kérdés, hogy mennyire vagy erős, hanem az, hogy hogyan használod az erődet."

Szikla a sportban: Az amerikai futballtól a pankrációig

Dwayne Douglas Johnson 1972-ben született Haywardban, Kaliforniában. Atletikus alkatát és versenyszellemét már fiatal korában kihasználta, először az amerikai futballban, majd a pankrációban. Az amerikai futballban elért sikereit a University of Miami csapatában való játékával és a 1991-es Nemzeti Bajnokság megnyerésével koronázta meg.

1996-ban azonban új kihívásra vágyott, és csatlakozott a World Wrestling Entertainmenthez (WWE), ahol a "Szikla" név alatt vált ismertté. Gyorsan felküzdötte magát a ranglétrán, és számos világbajnoki címet szerzett. A pankrációban eltöltött idő alatt a szórakoztatóipar egyik legnagyobb sztárjává nőtte ki magát, hírnevét pedig arra használta, hogy a szórakoztatóipar más területeire is betörjön.

Szikla a vásznon: A Hollywoodi szupersztár

Dwayne Johnson 2001-ben lépett először a vászonra, amikor A múmia visszatér (The Mummy Returns) című filmben megjelent. Habár a kritikusok vegyes véleménnyel voltak a filmről, Johnson magával ragadó játéka és karizmatikus személyisége lenyűgözte a közönséget.

Johnson 2002-ben főszerepet kapott A skorpiókirály (The Scorpion King) című filmben, ezzel megalapozva színészi karrierjét. Ezt követően számos nagy költségvetésű hollywoodi produkcióban játszott, beleértve a Halálos iramban (Fast & Furious) sorozatot és a Jumanji: Vár a dzsungel (Jumanji: Welcome to the Jungle) című filmet. A filmsiker mellett Johnson a televízióban is sikereket ért el, például a HBO "Ballers" című sorozatában, ahol a főszerepet és a produceri teendőket is ellátta.

Johnson, mint ember és inspiráció

Bár Dwayne Johnson karrierje lenyűgöző, talán még fontosabb, hogy az évek során milyen személyiséggé vált. Johnsont mindig is kivételes munkabírásáról és elkötelezettségéről ismerték, és ezek a tulajdonságok szemléltetik az általa képviselt értékeket. Szikla azt üzeni, hogy semmi sem érhető el anélkül, hogy keményen dolgoznánk érte, és hogy a siker nem jön magától - az elszántság, a kitartás és az önfeláldozás a kulcs.


Az elmúlt években Johnson aktívan részt vett számos jótékonysági tevékenységben és közösségi kezdeményezésben. A "Dwayne Johnson Rock Foundation" alapítványán keresztül támogatja a beteg és hátrányos helyzetű gyermekeket, és nagy hangsúlyt fektet a fizikai kondíció és az egészséges életmód fontosságára.

Dwayne Johnson élete és karrierje lenyűgöző példa a kitartásról, az elszántságról és a munka értékéről. "Szikla" nem csak a szórakoztatóipar egyik legnagyobb sztárja, de egy olyan ember is, aki komolyan veszi a felelősséget, amit a nyilvánosság előtt állva hordoz. Az ő példája mutatja, hogy lehetünk sikeresek és közben is jó emberek, és hogy a valódi erő nem csak az izmokban, hanem a szívben és az elmeben rejlik.

Érdekes infók Dwayne Johnsonról

Dwayne "The Rock" Johnson, a szó szoros értelmében vett "óriás" karrierje a profi pankrációból indul, ahol hihetetlen fizikumát és karizmatikus személyiségét kihasználva vált a szórakoztatóipar egyik legnagyobb sztárjává. Ezen kívül Johnson az évek során számos különböző tevékenységet folytatott, köztük színészet, írás és filantrópia. Ez az érdekes lista 34 fontos és kevésbé ismert tényt tartalmaz róla, amelyek között van olyan, amely az egész világot meghódította, és olyan is, amely csak a legelszántabb rajongók számára lehet ismerős.

1. Dwayne Douglas Johnson 1972. május 2-án született a kaliforniai Haywardban, az Egyesült Államokban.



2. Johnson gyermekkorának egy részét Új-Zélandon töltötte, ahol édesanyja családjánál nőtt fel. A Richmond Road Általános Iskolába járt Grey Lynnben.

3. Saját bevallása szerint 17 éves kora előtt többször letartóztatták lopásért és verekedésért.

4. Dwayne Johnson 196 centiméter magas. Középiskolás korában 193 cm (193 cm) volt és 102 kg (225 font) súlyú. Sok osztálytársa azt hitte, hogy beépített zsaru.

5. Harcos családba született, Johnson apja és nagyapja is profi birkózó volt, nagyanyja pedig a polinéziai profi birkózás egyik úttörője.

6. Johnson eredetileg az FBI-nak akart dolgozni, ezért a floridai Miamiban kriminológiát és fiziológiát tanult egy egyetemen.



7. Johnson 1996-ban Rocky Maivia néven lépett fel először a WWE-ben. A név apja Rocky keresztnevének és nagyapja Maivia vezetéknevének kombinációja volt.

8. Térdsérülést szenvedett, és 1997-ig nem tudott újra harcolni, és ez volt az első fellépése új nevén, The Rock (A Szikla) néven.

9. Eredetileg Vince McMahon, a WWE tulajdonosa birtokolta a "The Rock" név jogait , ezért McMahon megkapta Johnson filmjeinek executive produceri kreditpontjait. Végül Johnson megszerezte a "The Rock" név jogát.

10. 2000-ben Dwayne kiadta "The Rock Says..." című önéletrajzát, amelyet Joe Laydennel közösen írt. Több héten keresztül első helyen állt a The New York Times bestseller listáján.



11. Johnson 2000-ben szerepelt a Star Trek: Voyager egy epizódjában, ahol egy idegen gladiátort játszott.

12. 2002-ben A skorpiókirály forgatása közben Johnson véletlenül megütötte a társát, Michael Clarke Duncant, miközben egy harci jelenetet játszott el. Johnson könyöke olyan erővel ütközött Duncan állának, hogy Duncan elájult.

13. Láttad már a tetoválását? 2003-ban Johnson egy olyan tetoválást csináltatott, amely a mellkasától a bal karján keresztül húzódik. A tetoválás alapja a Pe'a, ami a szamoai kultúra hagyományos tetoválási stílusa.

14. Johnson "varrása" 60 órát vett igénybe, és egy történetet mesél el a családja történetéről és származásáról, mivel félig szamoai.



15. Johnson volt a második választott színész Willie Wonka szerepére Tim Burton Charlie és a csokoládégyár című filmjében.

16. A Dwayne Johnson Rock Alapítvány 2006-ban alakult. A jótékonysági szervezet halálos beteg és veszélyeztetett gyerekekkel foglalkozik.

17. 2007-ben Dwayne Johnson Guinness-rekordot ért el azzal, hogy ő volt a legjobban fizetett színész debütáló filmjében, A múmia visszatérben. A 2001-es filmért 5,5 millió dollárt kapott.

18. Johnson volt a főszereplője a Universal Studios Disaster! élményparknak, ahol a közönség Johnson mellett dolgozhatott egy küldetésben. Ezt aztán 2018-ban frissítették egy új, a Fast and Furious című filmre épülő ride-al, amelyben szintén Johnson játszotta a főszerepet.



19. Johnson szeret gitározni, és 2010-ben Jay Lenónak a The Tonight Show-ban elmondta, hogy Willie Nelson, a híres countryénekes egy gitárt adott neki a születésnapjára.

20. Johnson 2012-ben Seven Bucks Productions néven saját produkciós céget alapított. A név onnan származik, hogy mennyi pénz volt a pénztárcájában (7 dollár), amikor a kanadai futballligából kirúgták.

21. 2013-ban a Forbes magazin a 100 legbefolyásosabb híresség toplistáján a 25. helyen szerepelt.



22. 2015-ben Johnson 1500 dollárt adományozott egy GoFundMe kampánynak, hogy kifizesse egy elhagyott kutya műtétjét.

23. Dwayne Johnson 2015. május 22-én Guinness-rekordot állított fel a három perc alatt készített legtöbb szelfi rekordjával. Dwayne 105 szelfit készített a vörös szőnyegen új filmje, a San Andreas világpremierjén.

24. 2015-ben Johnson két francia bulldogot testvérpárt adoptált, akiket Hobbsnak és Brutusnak nevezett el.



25. Sajnos Brutus elpusztult kölyökkorában, mert mérgező gombát evett, miközben Hobbsszal játszott a kertben. 

26. Johnson távoli unokatestvére, Tanoai Reed, aki már több mint 15 éve a testdublőre. Dédapjukon keresztül rokonok.

27. 2016 januárjában Johnson együttműködött az Under Armourral, hogy Johnsonról mintázott termékekből válogatást készítsenek.



28. A partnerség részeként egy speciális düftin táskát és hátizsákot készítettek, és mindkét termék már a megjelenésük első napján elfogyott.

29. 2017-ben Johnson elárulta, hogy a Vaiana (Moana) című filmben Maui karakterét a nagyapjáról mintázták. Amellett, hogy Johnson Maui hangját adta, a karakter megtervezésére is volt némi befolyása, és a nagyapja inspirálta, mivel ő egy legendás szamoai birkózó volt.

30. Johnson imád horgászni! Számos hobbija mellett a horgászat az egyik kedvenc időtöltése. Egy 2017-es interjúban elmondta, hogy saját farmján tenyészti a sügéreket.



31. A 2018-as hawaii árvíz után Dwayne segített a Malama Kauai nonprofit szervezetnek az árvíz okozta károk helyreállításában.

32. 2019-ben Johnson felkertült a Time magazin 100 legbefolyásosabb embert listájára.

33. 2019-ben Johnson lett az NBC tévécsatorna The Titan Games című versenysorozatának házigazdája.



34. Dwayne Johnson nettó vagyonát 2020-ra 280 millió dollárra (kb. 97 milliárd forint) becsülik.

Dwayne Johnson képek
















































































Dwayne Johnson élete és karrierje lenyűgöző példa a kitartásról, az elszántságról és a munka értékéről. "Szikla" nem csak a szórakoztatóipar egyik legnagyobb sztárja, de egy olyan ember is, aki komolyan veszi a felelősséget, amit a nyilvánosság előtt vállal. Az ő példája mutatja, hogy lehetünk sikeresek és közben jó emberek, és hogy a valódi erő nem csak az izmokban, hanem a szívben és az elmében rejlik.
Megjegyzés küldése (0)
Újabb Régebbi