Íme, itt a tudás, amivel a tarsolyban sima ügy a házi duguláselhárítás!

 A dugulás a legtöbb háztartásban előbb vagy utóbb, de inkább előbb felbukkan. A mosogató, a mosdó, a zuhanyzó és/vagy kád, illetve a vécé mind esélyes terepek egy jó alaposan beékelődött dugulási góc számára. Olykor még a legnagyobb odafigyelés mellett sem kerülhető ki ez a forgatókönyv, bár itt jegyezzük meg, hogy a prevencióra sokan nem fektetnek akkora hangsúlyt, mint amekkora elvárható lenne. Mindenesetre az alábbiakban lerántjuk a leplet azokról a praktikákról, amik kezes segítőtársakká léphetnek elő akkor, amikor a dugulás elhárításra vár! 

 

 


Az ecet sokkal több annál, mint aminek látszik!

Az egyik aranyat érő anyag, ami a legtöbb háztartásban fixen felfedezhető, az ecet. Nagyszerűen oldja a különböző lerakódásokat, és forró vízzel vegyítve büdös, ellenben hatásos keverék hozható létre a közbenjárásával. Pláne, ha egy kis szódabikarbóna is társul hozzá. A kóla szintén kiválóan szerepel akkor, amikor oldás, feloldás a cél. Ezeket az anyagokat bőven elegendő a lefolyóba önteni és várni. Az idő lényeges faktor, hiszen az azonnali hatás nem reális elvárás. Viszont ha ezek az összetevők kapnak helyet arra, hogy kifejtsék jótékony hatásaikat, akkor tíz esetből kilencszer a siker bezsebelhető.

Melyik vegyszer a legjobb?

Lefolyója válogatja. A legjobb tehát a válogatás. Ami viszont kulcsfontosságú információ, hogy ezek a boltban megvásárolható speciális termékek nem mixelhetőek össze. Azaz az összeöntögetés kicsit sem jó ötlet. Nemcsak azért, mert balesetveszélyes, bár önmagában ez az egy tény is komoly súllyal bír. Hanem azért sem, mert kiolthatják egymás hatásmechanizmusát, és konkrétan megakadályozhatják az eredményes duguláselhárítás folyamatát. Úgyhogy a legjobb taktika egy szimpatikus nyertest hirdetni, és azzal megpróbálni messzire száműzni a dugulásnak még a gondolatát is.

És ha szakembert követel a feladat megoldása?

Akkor a Provi - Domus Kft. rendelkezésre áll! Mert igen, vannak olyan helyzetek, amik gyors, szakszerű beavatkozást igényelnek, és amiknél nem érdemes időhúzásra vagy próbálkozásokra játszani.

Megjegyzés küldése (0)
Újabb Régebbi