Hogy a Szürkeállomány Fürge Maradjon – „Szupertáp” a Fejecskének

Megtudjuk jegyezni mindössze 45 perc alatt 145 idegen személy nevét? Szinte lehetetlen vagy mégsem? Akadnak emberek, akik képesek erre, sőt még arra is, hogy mindössze öt perc alatt megtanuljanak egy több mint 300 jegyű számot, s vissza is tudják idézni.

Akinek a munkájához erős koncentrációra van szüksége, tudja, milyen fontos a helyes táplálkozás, hogy teljesítőképessége megmaradjon.
Az ilyen emlékezeti teljesítmények szinte mindnyájunk számára teljesen elképzelhetetlennek tűnnek. A Milch Memo Mastres 2014-en, melyet júliusban rendeztek Darmstadtban, mégis ilyen emlékezőzsenikkel találkozhatott az ember.

A gyerekek és az ifjak éppúgy meghökkentették a publikumot, mint a fiatalabb és az idősebb felnőttek. Csodálkozva teszi fel a kérdést az ember: „Hogy képesek rá?” Hisz az ember már akkor is örül, ha vásárolnivalók listáját meg tudja jegyezni. Természetesen az agyakrobatáknak megvannak a maguk módszereik. A számokat például képek formájában tárolják, majd történeteket szőnek hozzájuk, melyek útjain később végighaladva idézik fel az emlékezetükbe vésetteket (memóriafogas).

A változatosság a tányéron fitté teszi a fejet

De mi magunk is lendületbe hozhatjuk az emlékezetünket. A gondolkodást igénylő feladatok megoldása jól trenírozza a szürkeállományunkat. De a táplálkozás is komoly szerepet tölt be a szellemi teljesítőképességben. A glukóz, a B-vitaminok, a C- és az E-vitamin, az aminosavak és a magnézium szárnyakat adnak az agynak.

A rózsagyökér javítja az emlékezetünket és segít a stresszes időkben.
Ezért kerüljenek minél gyakrabban gyümölcsök, zöldségek, húsok, gabonafélék és mindenekelőtt tejtermékek a tányérjainkra és csészéinkbe. A speciális táplálékkiegészítő szerek (receptmentesen kaphatók) is segítséget nyújthatnak.

A tej, a joghurt és a sajt fontos magnéziumot szállít a testünknek.
Aki vashiányban szenved, annak gyakran jelentkeznek gyenge időszakai a koncentrációban. Gyógynövények levével vagy kapszulákkal tudja ezeket kiiktatni. A ginkgo biloba készítmények ugyancsak jelentősek fokozzák az agyteljesítményt.
Megjegyzés küldése (0)
Újabb Régebbi