Miért Együnk Több Gyümölcsöt és Zöldséget?

Melyek az elterjedt acidózis ellenszerei? Több nyers és főtt zöldség, több gyümölcs, zöldségféle és helyes ételtársítás. A német orvosok, F. Biedermann és K. Rummeler már húsz évvel ezelőtt megállapították, hogy a legtöbb esetben lúgosító étrendet ajánlanak, vagyis nem savas hatású ételekben gazdag diétát.


A modern táplálkozás felborítja a sav-bázis egyensúlyt,a hús bősége, a finomított és konzervételek mindegyike köztudottan savképző hatású. Az emberi szervezet sav-bázis egyensúlya olyannyira fontos az egészségünk fenntartása szempontjából, mint egy városnak a villanyáram ellátásához a hálózati feszültség, magyarázza Rummeler.

Ha a feszültség túlságosan nagy, egy sor kellemetlenség történhet, a biztosítékok kiégésétől az áramszünetig. Ugyanilyen módon, ha a szervezetben savas túlsúly uralkodik, a belső egyensúly és az egyes szervek funkciózavari alakulnak ki, ami tartós károsodásokhoz vezet. Felvetődik a kérdés, hogyan tudjuk a kritikus helyzetet ellensúlyozni diétával, sok méregtelenítő étel fogyasztásával, és természetesen a nem megfelelő élelmiszertársítások elkerülésével.

Valami ehhez hasonló következtetésre jutott mostanában két amerikai dietetikus is, H. és M. Diamond, akik összegyűjtötték a legtekintélyesebb hozzászólásokat ehhez a témához, és kitaláltak egy méregtelenítő, ugyanakkor fogyókúrás étrendet, ami „segíti” a szervezet mindennapi biológiai ritmusát (lebontás – felszívódás – megtisztulás). A programjuk alapja a meggyőződés, amely szerint minden mérgező anyag felhalmozódása az ideális testsúly változását eredményezi.

Diamondék reggel csak gyümölcs fogyasztását ajánlják, hogy elősegítsék az anyagcsere hajtó-tisztító fázisát, és minden koncentrált élelem mellé (étkezésenként csak egy) nagy mennyiségű magas víztartalmú táplálékot javasolnak. Az étkezési adagunknak főleg gyümölcsből és zöldségből kellene állnia, arra való tekintettel, hogy a testünk több mint 60 százaléka víz.


Ha kerüljük a csapvíz fogyasztását vagy nagyon kevés folyadékot veszünk magunkhoz, az befolyásolja a sejtfolyadék összetételét. Mindennek a legjelentősebb következménye a méreganyagok hosszú ideig való visszatartása. Egy vízben gazdag étkezési adag viszont, mint a gyümölcs és a zöldség, elősegíti a sejtszerkezet belsejében salakanyag folyamatos eltávolítását.

Minden koncentrált táplálék fogyasztása kedvező, de alkalmanként csak egyszer. A tészta kiváló, de nem hallal vagy tojással vagy hússal társítva (mindegyik koncentrált étel), hanem inkább sok zöldséggel. Ehhez a táplálkozási módhoz nincsenek meghatározva mennyiségi határok: ez egy új dietetikai irányzat, amely napjainkban egyre nagyobb teret hódít.
Megjegyzés küldése (0)
Újabb Régebbi