Olajfamagból Faragott Hajó 1737-ből

Mostanában elég sok észbontónak számító dolog terjed az interneten, de erre az esetre ez hatványozottan érvényes. Ez a részletesen kidolgozott kínai hajó ugyanis egyetlen olívamagból lett kifaragva!


Ez a hihetetlenül részletes, és ügyes, komoly kézműves tehetséget igénylő munka Ch’en Tsu-Chang kínai művészt dicséri, aki a Ch’ing dinasztia ideje alatt élt. A hajót 8 figura egészíti ki. A hajó belseje tartalmaz székeket, tányérokat, és az egyik figura még kormányozza is a hajót. A hajó tetején egy egyedi bambuszrudat láthatunk, ami talán egy összehajtogatott ruhát ábrázol. A hajó díszes, és bonyolultan dekorált ablakai mozgathatóak! Nyithatóak, és csukhatóak, hogy felfedezhessük a hajó aprócska figuráit. Ha ez még nem lenne elég, a kis építmény mérete 17*34 mm.

Az elképzelhetetlenül ügyes Tsu-Chang hajója a fentieken kívül mással is büszkélkedhet. A hajótest ugyanis pontosan olyan, mint amilyet Su Shih, a 11. században élt író, költő, és államférfi leírt a “Latter Ode on the Red Cliff” című művében. Ez a 300 karakteres szöveg teljes egészében leírja a hajótestet, így levonhatjuk a következtetést, hogy Tsu-Cheng-nek olyan erősek voltak az idegei, mint az acél.



Megjegyzés küldése (0)
Újabb Régebbi