Ennek a 22 Fotónak a Láttán Meg Fogod Szeretni a Rókákat

Szép bundájának, és bozontos farkának köszönhetően, ami lehet tűzpiros, acélszürke vagy hófehér, a rókának, mint gyönyörű és titokzatos erdei teremtménynek, időtlen idők óta különleges helye van a szívünkben. Ha megnézed ezt a 22 képet, újra kedvelni fogod a rókákat.


A legtöbbünk által ismert közönséges vörös erdei róka természetesen szép, de ennek a ravasz lénynek sikerült alkalmazkodnia a világ különböző éghajlataihoz - a Szaharai sivatag sivatagi rókájának, és a kitrókának az Egyesült Államok délnyugati részén nagyobbak a fülei, amik segítik őket a megfelelő hőmérsékleten tartani a testüket a sivatagban, míg a sarki rókának vastag és hófehér szigetelt bundája van és kis fülei, amelyek megtartják a testük melegét.

A róka a canidae család (kutyafélék) tagja, amely magában foglalja a kutyákat, farkasokat és a többi hasonló állatot. A Szovjetunióban egy 50 éves tenyésztési kísérlet során már rendkívüli mértékű betekintést nyújtottak a háziasítás folyamatába. Több generációs szelektív tenyésztés után (ami kiválasztotta az emberektől kevésbé félő rókákat) a szovjet tudós Dmitry Belyaev ezüst rókákat tudott szaporítani, ami olyan háziasított tulajdonságokat mutatott, mint a lelógó fül, a farkcsóválási képesség és a foltos szőrmebunda.


Nem számít, hogy néznek ki a rókák, széles elterjedtségük biztosítja, hogy a helyi folklór elemei lehessenek szerte a világon. A különböző kultúrák Európa szerte, Ázsiában és Afrikában ravasz és alattomos teremtménynek tartják a rókát, amiben gyakran csak a népmesék és mítoszok csaló alakja játszik szerepet.




















Megjegyzés küldése (0)
Újabb Régebbi