Tengermélyi Hotelszoba Afrikában

A tanzániai Pemba-szigeten található Manta Resort megnyitotta Afrika első víz alatti szállodai szobáját.


A fából készült úszólétesítményt svéd mérnökök tervezték és három szintből áll. A fürdőszoba és a nappali a tengerszint felett, míg a hálószoba a víz alatt található. Emellett egy nagy terasszal is rendelkezik, ahol kényelmesen lehet napozni. A színpompás halakra néző óriási hálószobai ablakok ámulatba ejtő látványt nyújtanak a vendégek számára. A Tanzániához tartozó Pemba-sziget rendkívül népszerű a gazdag külföldi turisták és búvárok körében.


A sziget kevés turistaszállásainak egyike a Manta Resort nevű luxus üdülőtelep, mely 16 hagyományos tengerparti szobája és bungalója mellett nemrég nyitotta meg első tengermélyi szobáját. A vízfelszín alatt négy méterre fekvő Manta Underwater Roomban éjszakánként 1500 dollárért alhatnak ketten; ha valaki egyedül száll meg, “csak” 900 dollár a tarifa. Ezért az ugyancsak borsos árért gyakorlatilag saját úszó szigetet bérelhetünk: a szoba valójában egy korallzátony felett lebegő házikó, tetején nappalival és napozóterasszal, alul, a víz alatt pedig a hálószobával. A szobához teljes ellátás jár, napi többszöri étkezés, sör, bor, koktélok, napi egy spa kezelés, háromféle ingyenes kirándulás, valamint egy kajak, amivel a szoba megközelíthető.


Éjjel spotlámpákkal megvilágított ablakaihoz a legkülönbözőbb tengeri állatok úsznak oda kíváncsian, hatalmas halrajoktól kezdve érdeklődő polipokig. A parttól 250 méterre úszó szobát hajón lehet megközelíteni, teraszáról pedig éjjel fényszennyezéstől mentesen csodálhatják lakói a csillagos afrikai éjszakát. A különleges szoba drágasága ellenére már most igen népszerű, a nyitás óta hat vendég is megfordult benne, és üzemeltetői ezután is telt házzal számolnak.







Megjegyzés küldése (0)
Újabb Régebbi