Miben Segít a Masszázs?

Szinte felsorolni sem lehet, annyi erénnyel bír a masszázs. Ellazít, kikapcsol, oldja a stresszt, segít a relaxálásban, pihentet, és néha még a rossz gondolatokat is elűzi.

A nyugati masszázstechnika mechanikus alapokon nyugszik. Célzott, határozott mozdulatokkal, gyúrással, simításokkal, nyomással, ütögetéssel lazítja el az izmokat. A kezelése javítja az emésztést, élénkíti a vér- és nyirokkeringést. A távol-keleten úgy vélik, az életenergia a test meridiánjain (energiacsatornáin) keresztül áramlik.


A hagyományos japán shiatsu masszázs például a test egyes pontjainak nyomásával stimulálja a szervezet működését – de az akupunktúrával ellentétben itt a kezelés nem tűvel, hanem ujjakkal, kézzel, olykor könyökkel történik.

A reflexzónamasszázs is az energiaáramlás helyreállítására épít. A talpon összes szervünk vetülete megtalálható. Így a nagylábujj masszírozása a fej energiaellátását, a talp belső részének kezelése a gerinc egészségét javítja. Abból, hogy a talp mely részei reagálnak érzékenyen a kezelésre, következtetni lehet arra is, hogy mely szervek igényelnek fokozott védelmet, nagyobb odafigyelést.

Az Európában – és így hazánkban – alkalmazott masszázstechnikák a nyugati és keleti tudásanyagot ötvözik. Ám akár gyógyító dögönyözésre, akár meridiánjaink karbantartására vágyunk, kizárólag megfelelő végzettséggel rendelkező szakemberhez forduljunk.

Apróbb trükkökkel persze magunk is próbálkozhatunk. Ha némi kényeztetést szeretnénk, kérjük meg a fodrászunkat, hogy hajmosás után masszírozza meg a fejbőrünket. Így nem csupán új frizurával, de csodálatosan felfrissülve fogunk kilépni tőle. Szerezzünk be egy fából készült görgős masszírozót.


Amikor az irodában ülve vagy házimunka végzése közben megfájdul a hátunk vagy a vállunk, elég „végigszáguldanunk” kis masinánkkal az érintett területeken, és máris enyhülnek a panaszok. Ma már egyre több narancsbőr elleni készítményt, alakformáló testápolót árulnak masszírozásra is alkalmas. Amikor kedvesünket masszázzsal kényeztetjük, ne nyúljunk a csontokhoz, különösen a gerincoszlopot kerüljük, inkább simítsuk végig a hát- és vállizmokat.
Megjegyzés küldése (0)
Újabb Régebbi