Napi Egy Pohár Gyümölcslé

Tudományosan bizonyított tény, hogy a gyümölcslevek fogyasztása kedvezően hat az egészségre. Ám az is fontos, hogy minőségi italt válasszunk.

Hogyan válasszunk?

Csakis minőségi termékeket, amelyek kizárólag valódi gyümölcsből és természetes anyagokból készülnek, tartósítószert pedig nem tartalmaznak. A magas gyümölcstartalmú italok esetében a nektárok és juice-ok nem tartalmazhatnak tartósítószert, ám gyümölcsitalok esetében érdemes böngészni a címkét, mert több – általában olcsóbb, műanyag palackos – termék még tartósítószeres eljárással készülhet.

A kiváló minőség attól függ, hogy a gyártó milyen minőségű, fajtájú gyümölcsöket vásárol fel további feldolgozásra. A gyümölcs minőségét pedig befolyásolja, hogy hol, milyen tájon, milyen körülmények között termett, milyen állapotában szedték le és dolgozták fel. Erre úgy tud figyelni, ha a friss, hazai gyümölcs legnagyobb részét maga dolgozza fel.

Csak akkor hizlal, ha engedjük

Sokan tartanak attól, hogy híznak a gyümölcslétől.
Ez elkerülhető, ha tudjuk:
Azok a gyümölcslevek, melyekben nincs hozzáadott cukor, kizárólag annyi fruktózt tartalmaznak, amennyi gyümölcsből készültek. Vagyis ha frissen eszünk meg ugyanennyi gyümölcsöt, akkor semmivel sem jut kevesebb szénhidrát a szervezetünkbe.

Már napi egy-két pohárnyi (2-4 deci) gyümölcslével hozzájárulhatunk szervezetünk jobb közérzetéhez, egészségesebb táplálásához. Tartsunk mértéket, mint általában mindenben. Ha az összetevők között szerepel a cukor, akkor a hozzáadott cukrot jelent minden esetben. A mértékletesség pedig rajtunk múlik

Megjegyzés küldése (0)
Újabb Régebbi