Ránctalanítók

A bőrápoló szerek polcain rengeteg öregedésgátló készítmény kínálkozik. Íme, a klinikai vizsgálatok szerint  leghasznosabb hatóanyagok, amelyek segítenek a kollagénrostok lebomlása után megjelenő finom ráncok és bőrredők eltüntetésében.




A-vitamin
A címkéken retinol néven szereplő vegyület behatol a bőrbe, és fokozza a kollagéntermelést, végeredményben kisimítja a ráncokat.

C-vitamin
Serkenti a kollagéntermelést, ezzel segíti a bőr feszessé válását, kisimítja és elhalványítja a ráncokat. Este alkalmazva a leghatásosabb.

E-vitamin
A címkén DL-alfa-tokoferol néven is előfordulhat. Gátolja az ibolyántúli sugárzás rákkeltő hatását és lassítja a ráncok képződését. Emellett fokozza a napozószerek hatékonyságát, enyhíti a napozás után jelentkező bőrpírt és -duzzanatot.

Alfa-hidroxisav (AHA
Más néven glikolsav; hámlasztószerként alkalmazzák. A legfelső, elhalt hámréteg leválasztásával fiatalossá varázsolja a bőrt.

B3-vitamin (niacin)
Segíti a bőr mérgező anyagokkal szembeni védelmét, és halványítja a májfoltokat. Ráadásul enyhíti az A-vitaminos krémek mellékhatásaként olyan jelentkező irritációt.
Megjegyzés küldése (0)
Újabb Régebbi