Mindennapi „Elemek” Szobrokká Lesznek

Augusto Esquivel úgy hoz létre szobrokat, hogy szokatlan alapanyagot használ, ráadásul szokatlan módon is használja fel őket. Hogy létrehozza életnagyságú, 3D-s alkotásait, kizárólag gombokat és cérnát alkalmaz. Csakhogy ő nem varrja hozzá semmihez sem a gombjait. Ó, nem. Helyette, cérnaszálra fűzi fel a gondosan kiválogatott, megfelelő színű gombokat, hogy létrehozza a 3D hatást.


Esquivel szobrai a valóságból indulnak felfedező útra a megjelenés és a csalárd emberi felfogás világába, szálon függő gombfolyamokkal, melyek szilárd, megfogható tárgyakat imitálnak. Valóságban csak a részek törékeny szerveződései.

A szobrai az életben található tárgyak közül bármelyiket képesek leképezni, miniatűr tárgyaktól kezdve az absztrakt formákig. Még portrékat is képes létrehozni, úgy hogy szálon függő gombokat használ függönyszerű, 2D-s elrendezésben. Habár az egyes gomboknak tán elsőre nem tűnik fel a jelentőségük, a hatás észrevétlenül összeadódik,  a végső forma összetettségében pedig minden egyes elemnek fontos szerepe lesz. "Mint az atom a molekulában, mindegyik  gomb szolgálja és alakítja az egészet" – írja Esquival.


Apró éden



Hintaló



Cselló


Léggömbök



Lufi részlet



Pianínó



Függesztett unikornis



Különféle hangszerek



Absztrakt darab



Audrey Hepburn



Megjegyzés küldése (0)
Újabb Régebbi