Így Nézne Ki az Euro Ha Nálunk Terveznék

Az euro egy ellentmondásos valuta, de egy dologban megegyezhetünk vele kapcsolatban, a pénznem sokkal jobban festene, ha Bernát Barbarának - magyar grafikus tanonc - lenne beleszólása a dolgok alakulásába. Elkészítette az egyelőre még csak fiktív magyar euróra a bankók terveit, saját elgondolása szerint, európai növények és állatok gyönyörű és elegáns illusztrációival, hogy soha ne bánjuk, ha túl tömött a pénztárcánk.


Barbara elképzeléseinek hatásossága abban rejlik, hogy a nemzetek nagyjainak sötéten borongó baljós tekintetéről és az ódon öntudatban porosodó kultikus épületek homlokzatáról lemond, és helyette állatok és növények üde képeivel tölti fel az üres helyeket. A képek ilyen lépésekben nyerték el jelenlegi formájukat: rajzként kezdték, majd rézkarcokká váltak, és ezeket a rézkarcokat használta fel, hogy a pénznyomtatáshoz használt általános mélynyomtatás technikát alkalmazza.

Barbara jelenleg Kelet-magyarországi egyetem padjait koptatja a mesterképzésben (ez a munka eredetileg a témavezetője projektje volt), úgyhogy mindenki figyeljen, mert látunk tőle még nagyszerű dolgokat.











Megjegyzés küldése (0)
Újabb Régebbi