Fényképek a Világ Legkeményebben Dolgozó Kutyáiról

A világ munkás kutyái hajlamosak kevésbé reflektorfénybe kerülni, mint a háznál élő fajtestvérek. Andrew Fladeboe  fényképész, azonban dolgozik azon, hogy ezt az igazságtalanságot helyrehozza, azáltal hogy ezeket a kutyákat az őket megillető tisztelettel és fennkölt művésziességgel kezeli.


Annak ellenére, hogy a fotósorozatot „A pásztorkutya világa” címmel illeti, nemcsak pásztor – és tehénterelő kutyákról készült összeállítás, ugyanúgy tisztelettel adózik a kereső- és mentőkutyák, a vezetőkutyák, partnerkutyák és K-9-es rendőrkutyák előtt. Lehet, hogy a bundájuk nyirkos és koszos, de a már-már emberi intelligencia, ami az önkifejezésük mögött van, és a kiegyensúlyozott természetük megmutatják, hogy mint társak és munkaerők pótolhatatlan segítség a gazdájuk számára. A projekt során egyelőre leginkább Új-Zélandon, Skóciában és Norvégiában fotózott.

Egy National Geographic-kal folytatott interjújában Fladeboe elmagyarázza, hogy a legtöbb ember nem ismeri fel, hogy a kutyák mennyire is szeretnek dolgozni: „Igen valóban, gyakran kemény és rövid életük van, de egy olyan kutyának, mint a border collie, akkor a legjobb, ha van mit tennie. Sokkal inkább sajnálom azt a border colliet, amelyik nagyvárosban él, mint azt, amelyik egy farmon dolgozza magát halálra."


Juhászkutyák






Mozgássérült-segítő kutya




Kereső- és mentőkutya





Epilepszia-roham jelző kutyák




Madárvadász kutyák




Tehénterelők




Rendőrkutya





Lundavadász




Bioveszélyt jelző kutya




Kereső- és mentőkutya




Terápiás kutya




Bombakereső kutya




Vakvezető kutya




Kereső- és mentőkutya




Kereső- és mentőkutya




Terápiás kutya



Megjegyzés küldése (0)
Újabb Régebbi