15 Híres Nevezetesség Közelről és Távolról

Ennek a fenséges világkörüli látványosságokat tartalmazó  fotógyűjteménynek az elkészítéséhez hatalmas munkára volt szükség, és közben bebizonyosodott, hogy mennyire fontos a fotók szempontjából a megfelelő keretezés, perspektíva és megvilágítás. Ezen fotók egyes fotópárjainak a témája ugyanaz, de a perspektíva váltással vagy sokkal nagyobbnak, vagy kevésbé nagynak tűnnek.

1. Gízai nagy piramis



A perspektívaváltással sok változás eszközölhető, ami ugyanúgy vonatkozik a fényképészetre, mint bármi másra az életben. Persze, a Brandenburgi kapu és a Rushmore-hegy helyes keretek között igazán fenséges, de túl eviláginak néznek ki, ha nem egy fotó középpontjában helyezkednek el.

Eltekintve ezen képek kompozíciójától, néhány közülük azt is bemutatja, hogy mennyire félrevezető is tud lenni a fotózás. A legtöbben talán úgy képzeljük el, hogy a Tádzs Mahal-t érintetlen kertek veszik körül, mivel mindig ugyanabban a szögben van fotózva. De a mögötte lévő nyomorúságos szeméttelep más történetet mesél. Aki még nem volt a Niagara vízesésnél, azt gondolhatja, hogy gyönyörű nemzeti erdők veszik körül, de ehelyett egy sor magas épület van már a legközelebbi szikla szájánál is.

Természetesen, ezen fotók közül nem mind csökkenti le a nevezetességek nagyságát. Az Akropolisz, a Diadalív és a New York-i Central Park vitathatatlanul még jobban néz ki, vagy legalábbis elég jól néz ki a második képeken. A távolból fényképezett Akropolisz és a Diadalív kiemeli annak jelentőségét, hogy a látványosságok a városok fókuszpontjai.

2. Stonehenge




3. Tádzs Mahal




4. Brandenburgi kapu




5. Szent Család-templom (Sagrada Família)




6. Niagara-vízesés




7. Akropolisz




8. Rushmore-hegy




9. Tiltott Város




10. Hollywood




11. Szantorini




12. Mona Lisa




13. Central Park, New York




14. Diadalív (Arc de Triomphe)




15. A kis hableány


Megjegyzés küldése (0)
Újabb Régebbi