30 Olyan Állatot Találtunk, Amik Biztosan Mosolyra Fakasztanak

A fotókon úgy tűnik, mintha ez a 30 állat mosolyogna, és miközben nézik őket az emberek, még a leghidegebb kőszívek is felmelegednek.


De csak lassan a testtel – a tudományos zsűri még tanácskozik, hogy valóban mosolyognak - e ezek az állatok. Teljesen indokolt annak a valószínűsége, hogy amit mi mosolynak látunk az állatok arcán, az valójában pareidolia - ami azt az irányzatot jelenti, mely során hajlamosak vagyunk emberi arcokat látni a környezetünkben.  Sok állatnak vannak összetett vizuális jelzései az érzelmeik kifejezésére, ami eleve kizárhatja a mosoly szükségességét. A kutyák már kommunikálnak egymással a combjaik felemelésével, fogvicsorítással, testtartásuk megváltoztatásával, farkuk csóválásával, vagy lesüllyesztésével, ezért elég ésszerűnek hangzik az, hogy a mosoly nem része a már így is komplex fizikai szókincsüknek.


Akárhogyan is, a tudósok egyre inkább hisznek abban, hogy az állatok talán sokkal szélesebb érzelmi skálával rendelkeznek, és néhányan közülük hasonlóan az emberhez, arckifejezésre is képesek. 2010-ben egy ellentmondásos kísérletet tartottak a McGill Egyetemen, és azt állapították meg, hogy az egereknek különböző arckifejezéseik vannak a fájdalomra, és ezeket aztán felhasználták, hogy az adott kísérlet ideje alatt megfigyeljék, hogy mikor van rossz közérzetük.




























Megjegyzés küldése (0)
Újabb Régebbi