Álomfejtés a Valóságban

Az álomfejtésről sokat lehetne beszélni, hiszen az egy olyan terület, amely nagyon sok érdekességet tartalmaz és számos olyan megmagyarázhatatlan dologgal találkozhatunk e téren, hogy azt még a tudósok és az álomkutatók sem tudják megfejteni. 



Azt tudnunk kell, hogy minden alkalommal, mikor álomra hajtjuk a fejünket és hosszasan alszunk, akkor álmodunk is egyben, de ez alkalomtól függ, hogy emlékszünk-e azokra vagy sem. Az emberi agytól függ legnagyobb mértékben és attól, hogy az adott álom mennyire hagyott bennünk mély nyomokat. Persze sokszor álmodik az ember jó dologról vagy éppen ellenkezőről, mely esetben az sem kizárt, hogy megébredünk és hirtelen rádöbbenünk, hogy az egész csak egy jó tréfa volt az agyunk részéről.

Az álomfejtés nagyon komoly terület, hiszen abban mélyrehatolóan kell belemenni, hogy olyan összefüggésekről rántsuk le a leplet, amelyet sosem gondoltunk volna. Sokszor ledöbbenünk, hiszen annyira valósághűen álmodunk meg bizonyos dolgokat, hogy azokról elhisszük álmunk közben, hogy a valóságban vagyunk. Ezért jó számos esetben felkelni, amikor is egy óriási kő esik a szívünkről, hogy mind az, amit átélünk csupán az irrealitás mezején zajlott. Viszont olyanra is van példa, hogy visszasírjuk azt, amire álmunkban volt lehetőségünk és megéltünk, hiszen az álmok sokszor valós vágyak beteljesedésének adnak teret.

Biztos Veled is megtörtént már az, hogy olyasmit álmodtál, amire már régóta vágytál és akkor bizony nagyon szomorú volt felkelni mindabból az álomvilágból, melyben úszkálni mennyei volt. Ezt a témát nagyon hosszasan lehetne boncolgatni, hiszen a tudatalattink nagyok sokszor tréfál meg minket és még olyat is képes megálmodtatni velünk, amelyre hamarosan a való életben tényleg sort fogunk keríteni. Erre egy releváns példa az, mikor valaki vizsga napja előtti éjszakán megálmodja azt, hogy a vizsgán valami szerencsétlenség miatt rosszul szerepel és elégtelent kap. Ezek azok az álmok, amelyekből való felébredés egy igazi felüdülés lehet mindenki számára.
Megjegyzés küldése (0)
Újabb Régebbi