Ezzel kell tisztában lennie, ha fogszabályozót szeretne

 


A fogszabályozás már régóta nem számít olyan fogászati eljárásnak, ami miatt elítélik az embert. Számos híresség és nyilvános személy bátran és magabiztosan beszélt már kezeléséről, és bizonyára az ön ismeretségi körében vagy családjában is vannak olyanok, akiknek volt már fogszabályzójuk. Ha ön is úgy érzi, hogy fogszabályozásra lenne szüksége, és tájékozott döntéseket szeretne hozni kezelésével kapcsolatban, akkor az alábbi információkra mindenképpen szüksége lesz:

Több lehetőség közül is választhat

Régebben csak rögzített, fémből készült fogszabályozók léteztek, amelyek nem csak feltűnek voltak, hanem gyakran meglehetősen kényelmetlenek is a páciens számára. Manapság sokkal több opció közül lehet választani – vannak például láthatatlan fogszabályzók, kivehető fogszabályzók, és olyanok is, amelyeket a fogsorok hátuljára rögzítenek, így teljesen észrevehetetlenek. Persze, a különböző fogszabályozó készülékek és módszerek, más és más áron érhetők el, valamint a kezelés időtartama is eltérő lehet. 

Ha szeretne többet megtudni a különböző típusú fogszabályozó készülékekről és a fogszabályozás árakról, akkor kattintson a linkre!

A fogszabályozás nem csak kozmetikai kezelés

Habár sokan csak azért szeretnének fogszabályozót, hogy kiegyenesítsék mosolyukat, mások számára egészségügyi okokból javasolt ez a kezelés. Amikor a fogak nem megfelelően helyezkednek el az ember szájában, akkor ez a későbbiekben súlyos problémákat okozhat (megnehezítheti a beszédet, a táplálkozást, a fogak tisztán tartását stb.) A fogszabályozás segít megelőzni ezeket a gondokat.

A fogszabályozókat is muszáj tisztán tartani

A kivehető fogszabályozók rendszeres tisztítást igényelnek, épp úgy, mintha az ember egy műfogsort használna. Persze a szájban rögzített fogszabályozók is plusz odafigyelést követelnek meg, ami egy időre az általános fogtisztítási rutin részévé válik majd.

Minden kezelés személyre szabottan zajlik

Talán hallott már olyan rémtörténeteket, hogy a fogszabályozás egy hosszan tartó, kényelmetlen élmény volt valaki számára. Mások mosolyogva mesélik, hogy kivehető fogszabályozóik röpke fél év alatt helyrehozták a fogazatukat. Ez nem jelenti azt, hogy az ön kezelése is hasonlóan zajlik majd. Egy jó fogorvos személyre szabott fogszabályozást kínál, és pácienseivel közösen dönt a kezelés részleteiről.

A fogszabályozás nem az eszköz eltávolításával ér véget

A fogszabályozó végleges eltávolítása után további kezelésre lesz szükség, hogy a fogak meg is őrizzék újonnan beállított pozíciójukat. Ez azt jelenti, hogy átmenetileg egy fogrögzítőt kell viselni, amíg a fogorvos ezt előírja.

Megjegyzés küldése (0)
Újabb Régebbi