Két Gyümölcs, Aminek Fogyasztása Nyáron Különösen Ajánlott

Javában tombol a nyár, ilyenkor mindenkinek jól esik egy kis frissítő. A legjobb választás mindig a természetes, érdemes tehát gyümölcsökkel pótolnunk az izzadással elvesztett folyadékmennyiséget.

Görögdinnye

A dinnye víztartalma több, mint 90%, így nehéz ennél több vizet tartalmazó gyümölcsöt találni. Ráadásul ízletes és mindenki szereti, megéri tehát mindig bekészíteni pár szeletet a hűtőbe.


A dinnye emellett egészséges is, gazdag A-, B6- és C-vitaminban. Az A-vitamin felelős a szem, a fogak és a haj egészségéért, a csontképzésért, illetve az ellenálló immunrendszerért. A B6-vitamin feldobja a kedvünket, míg a C-vitamintól egészséges a bőrünk, ez a vitamin felelős a fogak, csontok és erek folyamatos karbantartásáért, illetve növeli a fehérvérsejtek számát, ellenállóvá téve minket minden fertőzéssel szemben.

A dinnye a vitaminokon kívül káliumban is gazdag, ez az anyag gondoskodik a szív- és érrendszer egészségéről.

Ananász

A dinnye mellett az ananász is könnyedén elérhető a legtöbb hipermarketben, vagy piacon, s szintén a legízletesebb gyümölcsök közé tartozik. Érdemes behűteni, így még jobban frissíti a kánikulában megfáradt szervezetünket.

Az ananász is gazdag C-vitaminban, így kiváló választás, ha valami jót szeretnénk tenni a szervezetünkkel. B1-vitamin tartalma főleg a nők számára fontos, hiszen enyhítheti a premenstruációs szindróma tüneteit. A férfiak számára is előnyös tulajdonsága, hogy a B1-vitamin segít a szorongáson és a depresszión, illetve javítja a memóriát.

A gyümölcs mangántartalma antioxidáns hatású, így lassítja a sejtek öregedését, illetve segít karbantartani a szervezet vércukor szintjét. Ez utóbbi tulajdonsága sokkal előnyösebb, mint az agyoncukrozott üdítőké, ezek ráadásul csak átmenetileg frissítenek, miközben hosszú távon a magas cukortartalmuk miatt ártnak a szervezetnek.
Megjegyzés küldése (0)
Újabb Régebbi