Reykjavík - A Város Ahol a Mágiával Utazol

Feltöltődés, pihenés, megfiatalodás – ez a dolog jut eszünkbe Izlandról, ami minden bizonnyal a legérdekesebb országok egyike. Az itteni csodás természeti jelenségek legjobb, eredeti formájukban megmaradtak – az emberi kéz által érintetlenül.

Az országot meglátogatva ténylegesen szemléletessé válik a különbség Amerika és Európa irányadó értékei között, a földkéreg lemezeinek torlódása, gleccserek és vulkánok vonulása adja a szimbolikát. Ha a föld olyan részén szeretnél látni, amihez fogható sehol máshol a világon nem látható, menj oda, s látogasd meg Reykjavíkot.


De csak ha immunis vagy a konstans téli zimankóra. Izland elsősorban azoknak ideális célpont akik élvezik a hideget, és a dermesztő hideg ellenére pezsgő fővárost akarnak látni, mely akkor a leginkább szerethető, ha kint a hőmérséklet jóval 0 fok alatt van.

Reykjavík Izland legnagyobb városa. A sziget dél-nyugati partján található, mely partokat az Atlanti- óceán irdatlan víztömege fest kékre. 274 km2-en terül el és nagyságrendileg 120 000 lakosa van. Az agglomerációban levő településekkel együtt ez a szám növekszik, olyannyira hogy az ország lakosságának 60%-át adja a Reykjavík és környéke populációja. Maga város jelenleg kulturális, gazdasági és politikai központja Izlandnak, és a világ legészakibb fővárosa. Található itt rengeteg különleges vonalakkal rendelkező, letisztult stílusú épület, melyek egészen különlegesek, a maga nemében egyedülállóak.


Azoknak az embereknek, akik a városi élet hajszoltságából akarnak egy kicsit kilépni, szó szerint megtehetik azt olyan nagy kiterjedésű földrajzi formációk segítségével, mint az Aranykörút, Reikjane vulkanikus félszigete. A városba látogatók számára a leginkább szokatlan helyek az általában szabadtéri melegvízű források, melyek hőmérséklete 8-43 celsius fok között ingadozik. A medencék zöménél található fedett korcsolyapálya és szökőkút.

Emellett itt arra is van lehetőséged hogy búvárkodj és megismerkedj a vulkanikus talaj földalatti formáival.  A város közepén létrehoztak egy óriási nyílt spa-központot – a Kék lagúnát – a vizet az alsóbb régiókból csővezetékeken keresztül juttatják a felszínre, s csak akkor hagyja el a csővezetéket ha már 30-40 celsius fokosra hűlt. Igazi attrakció, kihagyhatatlan.





Megjegyzés küldése (0)
Újabb Régebbi