18 Varázsos Fotó az Egyiptomi Fehér-sivatagról

A Fehér-sivatag azon turista látványosságok közé sorolható, mely állandóan népszerű, és az odalátogatókat mindig elvarázsolja. Ez a hely még azt is bizonyítja, hogy az anyatermészet milyen hatalmas erőket birtokol és képzeletének semmi sem szab határt. A sivatagot meglátva, néhány órányi Kairóból való kocsikázás után, látjuk hogy az évtizedekben megmutatkozó erózió és homokviharok olyan különleges ritmusban dolgoztak össze, ami az idelátogatókat legbelül szólítja meg.


A sivatagot úgy is ismerjük, mint Sahra el-Beida. Ez az elképesztő tájegység telis-tele van a kálcium különféle módosulataival, melyek óriási absztrakt szobrokként alakítanak a vonuló homok színpadán. A legtöbbnek saját neve van, a leghíresebbek kitűnnek a tömegből: a gomba, a fagyi, a monolitikus, és a csirkék nevezetű. A Fehér-sivatag a világ minden pontjáról idevonzza a látogatókat.

Az is előfordul, hogy a látogatók a helyi őslakosok, a beduinok körében akarnak egy éjszakát tölteni, és figyelni ahogy a lemenő nap a szobrok napközben rejtőzködő színárnyalatait és máskor láthatatlan plasztikáját életre hívja. A legszebb képet akkor látjuk, mikor a szobrokat holdtölte alatt figyeljük meg, ilyenkor az egész térség leírhatatlanul gyönyörű lesz.


















Megjegyzés küldése (0)
Újabb Régebbi