Elrágott Aggodalmak

Eddig úgy tudtuk, hogy a körömrágás „szenvedélyének” – más efféle mániákhoz (fejvakarás, hajtincs-csavargatás) hasonlóan – általában 13-14 évesen kezdünk hódolni, újabban azonban egyre több kisgyerek és felnőtt is kínlódik vele.


A körömrágás az idegesség, a szorongás, az önbizalomhiány jele; segít elterelni gondolatainkat az aggodalmakat kiváltó kérdésekről, a megoldandó problémákról. Elszánás és kitartás híján sajnos keveset tehetünk ellene, de elhatározásunkat könnyebben sikerre vihetjük, ha megvan hozzá az érzelmi indíték, például ha meghallgatjuk barátaink figyelmeztetését, hogy ez nem éppen nőies szokás, és a többi rágott körmök látványa kiábrándító.

A leszokáshoz igénybe vehetünk különféle segédeszközöket. Léteznek például keserű körömlakkok, a gyógyszertárban válogathatunk a rettenetes ízű krémekből, s az ujjvégekre kenhetjük – azt azonban ne várjuk meg, amíg hozzászokunk ezekhez a szörnyűségekhez, mert akkor kezdődik minden előröl!

Talán az időközben kissé megnőzz körmök látványa is bizakodással, újult erővel tölt el. A túl idegesek számára vannak egyéb gyógymódok is: a homeopátia vagy a gyógynövénykészítmények segítenek megnyugtatni az idegeket, csökkenteni a feszültséget, e rossz szokás kiváltóját, a negatív energiák kiadását pedig siettethetjük sporttal, jógával vagy relaxációval.
Megjegyzés küldése (0)
Újabb Régebbi