A Csodálatos Fahéj

Hideg téli napokon elképzelhetetlen a fahéjnál finomabb, otthonosabb illat! Kevesen tudják azonban, hogy ez az édes fűszer igen sokrétű gyógyszer is, amelyet a kínai orvoslás ősidők óta használ gyógyításra is. Hogy milyen betegségekre jelenthet gyógyírt?


Megelőzheti az Alzheimer-kór kialakulását.

Amerikai kutatók fölfedezték, hogy az epicatechin és a fahéjaldehid hatékony ellenszere lehet az Alzheimer-kórnak. Kimutatták ugyanis, hogy a fahéj e két összetevője segíthet megelőzni a tau-fehérjehalmazok kialakulását, amelyekből az Alzheimer-kóros betegeknél több fordul elő, mint az egészséges embereknél.

Támogatja az agy működését

Egy másik tanulmány kimutatta, hogy a fahéj illatának beszívása vagy akár fahéjas rágógumi rágcsálása nagymértékben stimulálja az agy kognitív működését, felgyorsítja a vizuális motorikus készséget, valamint erősíti a memóriát és a figyelem-összpontosítást.

Csökkenti a vércukorszintet

A fahéj segít fenntartani az egészséges vércukorszintet, miközben megakadályozza a testsúlygyarapodást. Egy amerikai kutatás szerint azoknak a résztvevőknek, akik reggeli gabonapelyhüket 6 g fahéjjal ízesítették, órákon át alacsony maradt a vércukruk, ellentétben azokkal, akik nem fogyasztották ezt a fűszert.

Segít a 2-es cukorbetegség kontrollálásában

Az ülő életmód és az egészségtelen táplálkozás jelentősen növelheti a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázatát. Jó hír, hogy a fahéj enyhítheti a betegek tüneteit, mivel csökkenti a szervezetben az éhomi glükóz mennyiségét, ráadásul szabályozza a koleszterinszintet is.
Megjegyzés küldése (0)
Újabb Régebbi