Válasszuk a megfelelő tapaszt

Ajjaj! Még ilyen balszerencse. Hogy pont a hagyma tisztítása közben kellett megcsörrennie a telefonnak! Egyetlen pillanat elég volt, hogy nem figyeltünk oda és máris félrecsúszott a kés. Az aprócska vágás fáj, csúnyán vérzik, és ami a legnagyobb bosszúság, még a hívás is téves volt.

A fájdalmak kezelésében ma már komoly szerepet játszanak a tapaszok - akárcsak a megelőzésében.
Jól be kell kötözni, ez az, amit az ember ilyen esetben a sérült ujjával tehet. Gyorsan elő egy tapaszt! Kisebb vágásoknál könnyű a döntés. És rendszerint elég is egy normál sebtapasz. Nyúlékony anyagból készül, rajta egy darabka gézzel. Különösen alkalmas az állandóan testrészekre (például könyökre, térdre).

A víztaszító tapaszokkal hamar orvosolhatók a kezek sebei. Egy kis nedvesség nem fog ki rajta. Az allergiásoknak viszont már speciális kötözőanyagra van szükségük. Ezek különleges ragasztót tartalmaznak, mellette lég- és nedvességáteresztők is. Az allergiások fémgőzölésű sebtapaszokat is használhatnak. Ezek nem ragadnak bele a sebbe.

A speciális égési tapaszok gyorsítják a gyógyulást és megakadályozzák a sebképződést.
Akinek pedig sokat kell gyalogolnia és hajlamos rá, hogy hólyagok képződjenek a lábán, az párnázott tapaszokat is használhatnak. Ezek hozzá idomulnak a bőrhöz és maguktól leválnak. Enyhébb égésekre (például az ujjakon) is kaphatók a patikákban égési sebekre szolgáló termékek.
Megjegyzés küldése (0)
Újabb Régebbi