Feltöltődés Burgenlandban

Brugenland kellemes éghajlata, építészete és gyógyfürdői a mai napig az Osztrák-Magyar Monarchia századfordulós hangulatát idézik. Az idelátogatók érintetlen természeti szépségek, kiváló minőségű borok, a hagyományos és a modern konyhaművészetet ötvöző gasztronómiai remekek, no és szépítő-gyógyító termálvizek várják.


Ausztriáról legtöbbünknek Bécs, a kávéházak, a e-vásárlóturizmus és a síelés jut eszébe. Holott a magyar határtól kőhajításnyira fekvő Burgenlandban egészen más jellegű dolgok csábítanak utazásra, lankás dombok között büszke várak, elegáns kastélyok, festői szépségű kisvárosokban változatos, izgalmas és testet-lelket kényeztető programok.

A Napsütés hazájának is nevezett tartományban már a monarchia idejében kiépítették azokat a híres gyógyfürdőket, amelyek a régi fényükben ragyogva, ugyanakkor már modern felszerelésekkel biztosítják a felüdülést a termálvizek szerelmeseinek.

Gyógyító iszap és termálvíz

Bad Tatzmannsdorfban (Tarcsafürdő) már az 1700-as évek óta gyógyítják az odalátogatókat. A tájegység területén a természetben előforduló gyógyiszap, a szénsavtartalmú gyógyvíz és a bőven feltörő termálvíz alkotja a szív- és érrendszeri megbetegedések, valamint a mozgásszervi betegségek gyógyításának és enyhítésének három fő pillérét.

A szénsavas illetve a széndioxid-fürdő javítja a vérkeringést, tágítja a vénákat és a véredényeket, ezzel segítve a sejtek oxigénellátását. A speciális, ásványi anyagokban gazdag gyógyiszapos pakolás enyhíti a krónikus ízületi gyulladások okozta panaszokat, de a gerinc és gerinctáji degeneratív betegségek, valamint egyéb mozgásszervi betegségek kezelésében is hatásos.


Az 1000 méterről feltörő termálvíz gazdag nátriumban és szénsavban: az izomfájdalmak és a reumatikus megbetegedések kiváló ellenszere. Bad Tatzmannsdorf három szállodájában összesen 4000 négyzetméteres wellnessvilággal büszkélkedhet, a létesítményeket egy alagút köti össze egymással.

A vizes örömökön túl finn és gyógynövényes szaunák kínálnak felüdülést, de kipróbálhatjuk a tepidariumot (meleg, száraz levegős, regeneráló fürdő) a sudatoriumot (40 Celsius fokos gőzfürdő, 100 százalék páratartalommal) és a laconiumot (90 Celsius fokos izzasztó és méregtelenítő fürdő, szárazlevegős klímán). A „Mybeauty) szépségszalonban pedig a gyógynövényekből, természetes eljárással készült kozmetikumokkal szépülhetünk.

Reumások, szívbetegek mekkája

A szív- és érrendszeri betegségben szenvedőket komplex kezelésprogrammal várják: ide tartozik az artériás és vénás érrendszer tréningje, a vérkeringést javító gimnasztika, az egészséges életmódra nevelő pszichológia, valamint a dohányzásról leszoktató terápia. A mozgásszervi betegek, a gerincproblémákkal küzdők, valamint a csontritkulásban szenvedők sem fognak csalódni, ha igénybe veszik a speciális Bad Tartmandprd gyógytornát, a gerincnyújtó, lazító tornát, a fizikoterápiás foglalkozásokat és a táplálkozási tanácsadást.


Két kezelés között érdemes kimozdulni kicsit a hotelből. Elmehetünk például golfozni a városban található négy golfpálya egyikére, de húzhatunk túrabakancsot is, és a kijelölt turistautakon bebarangolhatjuk a vidéket. Ha ennél gyorsabb tempóra vágyunk, pattanjunk nyeregbe: egyen az akár lovon, akár biciklire szerelve. Mert ne feledjük: testünk-lelkünk kényeztetéséhez ugyanúgy hozzátartozik a mozgás, mint a termálvizes fürdőzés vagy a masszázs!
Megjegyzés küldése (0)
Újabb Régebbi