40 Lélegzetelállító Hely, Amit Látnod Kell, Mielőtt Meghalsz

Világunk kimondhatatlan szépségekkel van tele, amik lehetnek ember által készítettek, vagy a természet munkái, és nehéz megmondani, hogy elég-e egyetlen emberöltő ahhoz, hogy mindet alaposan felfedezzük. A legtöbben valószínűleg soha nem fognak látni mindent abból, amit a világ kínál számukra, de mégis megér egy próbát! Bemutatunk 40 lélegzetelállító helyet szerte a világon, amiket határozottan megéri hozzáadni a bakancslistánkhoz.


Néhányan úgy vélik, hogy az utazás luxus, vagy egy felesleges teher, míg mások úgy gondolják, hogy nélkülözhetetlen ahhoz, hogy teljes életet élhessenek. Míg másoknak egyáltalán nincs lehetőségük arra, hogy utazzanak. De ha van rá lehetőséged, és mehetnéked van, tudod, hogy a világ látnivalóiban való megmártózás egy mélyen felrázó, értékes élmény lesz számodra.

Kedvencünk az ökológiai turizmus – hegymászás, sivatagok felfedezése, vagy egyszerűen csak ejtőzés vidéki nevezetességek közelében. Mindenképp meg kell nézned néhány emberi kéz által készített építményt, például az epikus, ókori pompás Gízai-piramisokat, vagy a tenger melletti falvak napos báját Görögországban.

Gyönyörű, és szépséges világban élünk, így azt ajánljuk, igyekezz belőle minél több mindent megnézni, mielőtt meghalsz. Álljon itt egy idézet St. Augustine-tól, ami reményeink szerint inspirálni fog abban, hogy kitedd a lábad a házból: „ A világ egy könyv, és azok, akik nem utaznak, csupán egyetlen oldalt láttak belőle.”


1. Bagan, Mianmar2. Danxia színes sziklái Gansuban, Kína
3. Li folyó, Kína

4. Meteorák, Görögország5. Salar de Uyuni, Bolívia
6. Tianzi hegység, Kína7. Szantorini, Görögország8. Angkorvat, Kambodzsa 
9. Yosemite völgy, USA
10. Hitachi Seaside Park, Japán11. Bambusz erdő, Japán12. Petra, Jordánia13. Machu Picchu, Peru14. Barlang Algarve-ban, Portugália15. Ha Long-öböl, Vietnam16. Pamukkale, Törökország
17. Rizsföldek - teraszos földművelés Mù Cang Chải-ban, Vietnam
18. Monument Valley, USA19. Naicai bánya, Mexikó
20. Hang Sơn Đoòng, Vietnam21. Velence, Olaszország

22. Plitvicei-tavak, Horvátország
23. Lençóis Maranhenses, Brazília
24. Navagio-öböl, Görögország25. Provence, Franciaország
26. Viktória-vízeséss, Zambia/Zimbabwe
27. Bora Bora, Francia Polinézia
28. Moraine-tó, Kanada29. Tulipánmező Hollandiában
30. Geiranger-fjord, Norvégia31. Roraima hegység, Venezuela/Brazília/Guyana
32. Vatnajokull gleccser barlang, Izland33. Batu barlangok, Malajzia34. Gásadalur, Feröer Vágar sziget35. Antilop-kanyon, USA36. Iguazu-vízesés, Argentína/Brazília
37. Gízai piramisok, Egyiptom
38. McWay-vízesés, USA39. Kappadókia, Törökország
40. A Te kedvenced: írd le kommentben, melyik hely lenne a negyvenedik! :)1 Megjegyzések

Megjegyzés küldése
Újabb Régebbi