37 Ok Arra, hogy Minél Előbb Ellátogass Izlandra

Izland a vulkánok, gejzírek, jéghegyek, és mély fjordok hazája azon fényképészek mekkájává vált, akik az északi rész misztikus szépségét próbálják fotóikkal visszaadni.


Az izlandi táj robosztusos, és éles kontrasztjai ellenállhatatlanná teszik a tájat a fényképészek számára. A jeges árterek, vízesések, magasodó hegyek, fjordok és vulkáni hamuszigetek relatíve közel találhatóak egymáshoz. Kis népessége (megközelítőleg 325 000) azt is jelenti, hogy a természeti csodáinak nagy része majdnem, vagy teljesen érintetlen, esélyt adva ezzel a fotósoknak képek készítésére egy olyan helyen, ami üresnek látszik, és úgy tűnik, az egyeduralkodó maga a természet.

Északi elhelyezkedése miatt a vállalkozó kedvű éjszakai fotósok le tudják fotózni a misztikus, és lélegzetelállítóan gyönyörű északi fényt, amint áttáncol az izlandi vulkánok, és gleccserek felett. Izland mind geológiai, mind történelmi szempontból elég fiatal ország. A Közép-Atlanti-Hátság része, ami egy elválasztó vonal az eurázsiai és az észak- amerikai kőzetlemezek között. Úgy tartják, hogy Izland csak 16-18 millió éve keletkezett.

Az izlandi vulkánok kitöréseinek nagy hatása volt az emberi történelem eseményeire. 1783-ban a Laki-kráterek kitörése széleskörű pusztítást okozott Európa szerte, de éhínséget okozott Egyiptomban is, és megszakította a monszun mintákat Észak-Afrikában, és Indiában. 2010-ben, az Eyjafjallajökull kitörése hamufelhőt eredményezett Európa-szerte, és széleskörű járattörlésekhez vezetett az európai légi közlekedésben.

Azoknak a fotósoknak, akik szeretnék lefotózni a lenyűgöző természeti táj nyers erejét, Izland kihagyhatatlan úticél.




































Megjegyzés küldése (0)
Újabb Régebbi