Íme 21 Fotó, az Idei Év Legszebb Japán Cseresznyevirágai Közül

A pompás rózsaszín sakurát, vagy más néven cseresznyevirágot, elsősorban a nemzeti Japán kultúrához társítjuk. Ezek Japán szerte minden tavasszal virágoznak, de a szépségük soha nem fakul meg, így összeállítottuk kedvenc fotógyűjteményünket az idei Japán cseresznyevirágzásról.


Japánban a sakura virágzása áprilisban kezdődik, amikor a diákok visszamennek az iskolába, és amikor az emberek visszamennek dolgozni a nyári szabadságolások után. Japán Országos Meteorológiai Szolgálata is követi a „sakura front” mozgását, ami egy képzeletbeli vonal, amely előfutára a sakura virágzásának. Japánban ennek a vonalnak a haladása ebben a sakura naptárban van jelölve: http://www.jnto.go.jp/sakura/eng/index.php.

A cseresznyevirág az ősi japán hanami hagyományhoz, vagy a sakura fa alatti piknikhez kötődik.  A hanami gyönyörködés a tavasszal virágzó cseresznyében, és japán szilvában a hagyományos japán szokás szerint. Az a tény, hogy a cseresznyevirág már gyakran szerepelt az ősi japán művészetben, tette mind történelmi, mind a modern Japán esztétika részévé.  Bár Kínában és Koreában is őshonos, általában elsősorban a japán kultúrához kapcsolódik. Míg a sakura valószínűleg a japán váraknál, a hegyeknél vagy a hátterében lévő kerteknél a legnépszerűbb, a városokban is elültethető. Nagyszerű lehetőséget biztosít egy kellemes tavaszi piknikhez!



















Megjegyzés küldése (0)
Újabb Régebbi