Aranyos Makrofotók Ugrópókokról

Amikor meghallod az "aranyos" szót, valószínűleg nem a "pók" az első szó, ami eszedbe jut. De a fotós Thomas Shahan mindezt megváltoztatja az őzikeszemű ugrópókokról készített hihetetlen makro fényképeivel.



Az ugró pókok esetében szokatlan, hogy a többségük nem pókhálóval vadászik. Erőteljes hátsó lábaik vannak, és a legjobb látással is rendelkeznek a pókok közül, lehetővé téve számukra, hogy aktívan vadásszanak az erőteljes ugrásaik segítségével. Selymet is tudnak még termelni, de főleg arra használják, hogy ugrás előtt mintegy pórázra kössék magukat, vagy búvóhelyet hozzanak létre.

Ausztrália kivételével, ahol szinte minden élőlényt meg tudnak ölni, vagy nyomorítani, érthetetlen, hogy az emberek miért utálják a pókokat. A világ pókok nélkül egy olyan világ lenne, ami tele van szúnyogokkal és legyekkel, amik számtalan betegséget hordoznak magukban. Néhányuk tényleg aranyos tud lenni, nem pedig ijesztő.


Bizonyára hallottad a statisztikát, amely szerint minden átlagember évente nyolc pókot lenyel? 1993-ban egy író terjesztette ezt el annak bizonyítékául, hogy mennyire könnyű terjeszteni a fals információkat. A szemléltetés rendkívül sikeres volt.

Így a következő alkalommal, amikor meglátsz egy pókot, ne feledd, hogy valószínűleg jobban érdekli, hogy levadásszon egy poloskát, sem minthogy megcsípjen téged.
















Megjegyzés küldése (0)
Újabb Régebbi