Egy Kínai Apuka Minden Nap 18 Mérföldet Szállítja a Fogyatékos Kisfiát az Iskolába

A szülők odaadása a gyermekeik iránt néha az egyik legerősebb a természeti erők közül a világban, és Yu Xukang, a büszke és szerető apa a kínai Yibin megyében sem kivétel ez alól. Minden nap összesen 18 mérföldet utazik, hogy Xiao Qiang, a fogyatékkal élő 12 éves fia iskolába járhasson.


Xukang napja reggel ötkor kezdődik, amikor felébred, hogy ételt készítsen a fiának, Qiang-nak. Ezután elviszi őt a 7.2 km-re lévő legközelebbi iskolába, ami felvette őt, aztán hazamegy dolgozni, végül megteszi ugyanazt az utat, hogy a hátára vegye, és hazavigye őt.


Qiang nem tudja megtenni az utat, mert a lábai és karjai csavartak. "A fiam a fogyatékossága miatt nincs abban a helyzetben, hogy egyedül sétáljon, és ez azt is jelenti, hogy nem tud biciklizni," magyarázza Xukang. "Annak ellenére, hogy 12 éves, még csak 90 cm magas. De én büszke vagyok arra, hogy az elsők között van az osztályában, és tudom, hogy nagyszerű dolgokat fog elérni. Az az álmom, hogy egyetemre járjon... Tudom, hogy a fiam fizikálisan sérült, de semmi baj sincs a fejével.”


Megjegyzés küldése (0)
Újabb Régebbi