Miért Fontos, hogy a Sportolók Erősítsék Immunrendszerüket?

A sportolók könnyebben kapnak fertőzéseket, különösen a nagyon intenzíven sportolók veszélyeztettek – igazolta több tanulmány. A kutatók azt is tudják, miért: ha a sportolók nem iktatnak be elegendő pihenőidőt, az immunrendszer legyengül, az intenzív oxidatív stresszhatásnak köszönhetően. Ez azt jelenti, hogy testükben több szabad gyök keletkezik.


Az immunrendszer támogatásában számos nyomelem, vitaminkészítmény és másodlagos növényi hatóanyag bizonyult hatásosnak. Az ún. immunmodulátorokról sem szabad megfeledkezni  Nemrégiben fedezték fel a béta-glukán nevű anyagot, ami az élesztősejtek sejtmembránjaiban található, s amely jól hasznosul a szervezetben.

Időközben olyan élesztőtörzseket kezdtek el tenyészteni, amelyet táptalajhoz gyümölcsleveket kevertek. Ezzel biztosítják, hogy az élesztősejtek elegendő mennyiségű C-, E-vitamint és béta-karotint vegyenek fel, továbbá szelént, cinket és krómot. Így az élesztősejteket értékes enzimekkel gazdagítják (pl. a Q10 nevű koenzimmel),  amely szintén erősíti az ellenálló képességet.
Megjegyzés küldése (0)
Újabb Régebbi