Bűvös Helyek


Elsüllyedt civilizációkról, tragédiákról, titokzatos szertartásokról és mély hitről mesélnek nekünk. Nagy uralkodók mesés gazdagságát és jövőbe látó építőmesterek emlékét idézik fel bennünk. Mindig újabb és újabb talány elé állítják az embereket. Ezek a kincsek mérhetetlen erők forrásai.


Húsvét-sziget


Ez a sziget a Csendes-óceánon csupán apró pont, de világhírű. Több száz szobor található itt, amelyeket 400, 800, vagy talán 1000 évvel ezelőtt véstek ki a kőzetekből. Napjainkra külsejük viharvertté vált, a sós szél kikezdte őket, összetöredeztek. Tonnányi súlyú, többméteres magasságú alakok, amelyek ajkán nem ül mosoly. Magányosan és csoportban álló emlékművek. A tekintetüket a vízre szegező, MOAINAK nevezett szobrok valószínűleg törzsfőnököket vagy ősöket ábrázolnak.


Kailash


Szinte természetfeletti szimmetriájáról híres a Nyugat-Tibetben található KAILASH SZENT HEGY. A buddhisták és a hinduk a világegyetem központját, Buddha és az istenek lakhelyét látják benne. Évezredek óta mitikus központ, bizonyára a legidősebb és legkiemelkedőbb zarándoklati helyszín földünkön. A hegyeket megkerülő zarándokok az igazságkeresők nagy közösségéhez tartoznak, akik azon fáradoznak, hogy egy magasabb szintű valóságba nyerjenek bepillantást.


Leshan


A Min és a Dadu találkozásánál, Szecsuán kínai tartományában őrködik az ÓRIÁS BUDDHA, magasan fent a veszélyes vizek felett, a hajósokat védelmezve. 1200 évvel ezelőtt a mélyen hívő szerzetes, Haitong javaslatára kezdték el a Buddha-alakot kivésni a homokkő sziklából. 71 méteres magasságával ez a legnagyobb Buddha-szobor a világon.


Pagan


A mai Burmában, a középkori KIRÁLYI VÁROS uralkodói mintegy 5000 buddhista pagodát, templomot és kolostort építtettek, hogy elnyerjék isteneik kegyét. Az itt található 2000 téglaépület most is megcsodálható, de az egykori metropolis fából készült világi épületei elpusztultak.


Machu Pichu


Az Andokban, Peru területén, egy hegycsúcson terül el Machu Picchu, az inkák legendás városa. Szerencsére a spanyolok a „felhők között elterülő várost” soha nem fedezték fel, így az megmenekült. A város építészetileg és esztétikailag is lenyűgöző. Kultuszhelyként is ismert, ahol szertartásokat, valamint csillagászati megfigyeléseket is végeztek.


Chichén Itzá


A Chichén Itzá HARCOS TEMPLOMA fenségesen emelkedik ki a mexikói Yucatán-félsziget esőerdejéből. A várost Kr.u. 800 körül emelték a maják. Fejlett kultúrájuk még a spanyolok érkezése előtt titokzatos, és ez idáig tisztázatlan módon elpusztult, de csodálatra méltó világuk kőemlékei máig fennmaradtak.
Megjegyzés küldése (0)
Újabb Régebbi