A Phangngai-Öböl

Thaiföld déli részén egy erdőkkel szegélyezett öböl tiszta, smaragd-zöld vizéből különös formájú mészkőszigetek emelkednek ki.


Thaiföld déli részén, az Andamán-tengeri Phangngai-öböl fákkal szegélyezett partjait vibráló párafüggöny vonja be, a tenger vize zölden csillog a trópusi napsütésben. A hatalmas öböl vizéből elszórtan vagy 40 fantasztikus formájú mészkőszirt és -sziget emelkedik ki, némelyikük meredek fala a 275 m-es magasságot is eléri.

Az öböl bejáratánál őrködő sziklát különös formája miatt Pincsi-sziklának nevezték el. A Tham Lotot vászontetős, hosszúkás csónakokon felkereső turisták feje fölött a barlangok mennyezetéről kardként lógnak a jókora sztalaktitok. A Khao Kein, a Festett hegy falaira régmúlt korok primitív művészei feketével és okkersárgával halakat és más állatokat festettek.

A SZÖG-SZIGET A Ko Tapu egyika a Phangngai-öböl
vizéből kiemelkedő mészkőszigeteknek.

A Ko Tapu óriási szögként emelkedik ki a tengerből. Nem messze tőle található a Khoa Ping Khan, amelynek meredek, fákkal benőtt oldalait és megrepedezett csúcsait feltehetőleg egy földrengés hasította ketté évezredekkel ezelőtt.

A Khoa Ping Khan az itt élők nyelvén annyit tesz, mint "háttal egymásnak támaszkodó két sziget". Egy idő óta azonban James Bond szigetének is nevezik, mivel 1974-ben itt forgattak egy James Bond-filmet, s itt rendezték be a film gonosz hősének rejtekhelyét.
Megjegyzés küldése (0)
Újabb Régebbi