Jóslás Vagy Lehúzás?

A jóslás egy olyan szakterület, amelyről a vélemények nagyon megoszlanak. Sok száz évvel ezelőtt a tudatlanság- és a tájékozatlanságból eredendően az emberek elhittek szinte mindent, amit mondtak nekik és oly módon meglehetett vezetni őket, hogy megrögzötté váltak a jóslások terén.


Persze a legtöbb becsapás volt, de annak érdekében, hogy az emberek ne veszítsék el a hitüket mindebben, képesek voltak a csalók még arra is, hogy közrejátszanak bizonyos esetek megtörténtében. Így alakulhatott ki – pláne falusi környezetben, ahol semmi más szórakozási lehetőség nem volt megadatva -, hogy az emberek nagyon intenzív módon kezdtek el a jóslással foglalkozni. Az idők során megjelentek a magukat boszorkányoknak és jósoknak mondó emberek, akik különös képességüket híresztelték, ezzel becsábítva több ezer embert és nagy pénzeket húzva azok naivitásából.

A jóslás tulajdonképpen egy természetfeletti tevékenység, mely során egy szakavatott ember, akinek kapcsolata van a transzcendentális világgal, megpróbál kapcsolatot teremteni azzal a világgal, amellyel az egyszerű emberek képtelenek. Ekkor nyílik lehetősége arra, hogy meglásson olyan dolgokat, amelyek szabad szemmel láthatatlanok és amelyek a múltban megtörtént események, régen élt személyek vagy éppen a jövőben bekövetkezendő történésekről szólnak. Ez a szupranaturális tér csak is azok előtt nyílik meg, akik valóban át tudnak szellemülni és képesek egy második dimenzióba átlépni annak érdekében, hogy ráláthassanak az emberek elől alaposan eltitkolt dolgokra.

Az ilyen jósok és tisztánlátók mindent látnak az adott emberről, aki éppen megkeresi őket és arra kéri, hogy mondja el mit lát azoknak jövőjében. A jóslást egyfelől vehetjük hasznos dolognak is, hiszen tragédiák talán megelőzhetőek vele és az ember olykor kikerülheti a nem kívánt eseményeket. De sokszor talán ajánlatosabb nem beleszólni a világ- és a természet több ezer éve tökéletesen működő rendszerébe.
Megjegyzés küldése (0)
Újabb Régebbi