Család + Barátok = Sikeres Fogyás

A diétázók számára az élet csupa kísértés. Szándékuk könnyen meghiúsulhat azon barátaik vagy családtagjaik miatt, akik maguk nem harcolnak a kilók ellen. A siker egyik titka ugyanis a támogatás.

A táplálkozáskutatók például sokaknak segítenek, hogy tartsanak ki. Különböző programok pedig bebizonyították a csoporttámogatás erejét. A segítség ezernyi formát ölthet a valódi barátoktól kezdve az internetes levelezőpartnerekig, akiket ma már rengeteg netes fórumon és weboldalakon lehet megismerni. Egy külföldi diétás site szakértője azt állítja, hogy a weboldal 230 ezer regisztrált tagja közül azok a legsikeresebbek, akiknek vannak diétázó barátaik, illetve akik a legtöbbet e-maileznek és a legaktívabban látogatják a fórumokat. Egy vizsgálat szerint akik internetes tanácsadásban részesültek, körülbelül kétszer annyit fogytak, mint akik egyedül kezdtek bele a diétázásba.


Mégis nehéz jobbat kitalálni a családi ösztönzésnél. - A legsikeresebb diétázók előre meghatározzák, milyen segítséget várnak el a családtól, aztán számon is kérik - mondja egy pszichológus. Fogjunk tehát össze szeretteinkkel, és vágjunk neki a nagy tavaszi fogyásnak!
Megjegyzés küldése (0)
Újabb Régebbi