Hűtő Mint Vasaló?

Nem használjuk ki eléggé háztartási eszközeinket? Íme, néhány új ötlet!

Fagyasztó: Ruhát vagy asztalterítőt akár ráragadt rágógumitól, akár gyertyanyomoktól egyszerűen megszabadíthatunk, ha körülbelül fél órára a mélyhűtőbe helyezzük. Ezalatt a viasz, illetve a rágógumi keményre dermed, és tompa késsel lepattintható.
    A megfolyásra hajlamos gyertyát csöpögésmentéssé varázsolhatjuk, ha alufóliába vagy folpackba csomagolva a fagyasztóban tároljuk.


Hűtő: A vászon- és selyemholmit szép simára vasalhatjuk, ha megakadályozzuk, hogy a textilszálak kiszáradjanak. A belocsolt vasalnivalót nejlontasakba zárva akár egy napig hagyjuk a hűtőszekrényben, utána sokkal könnyebben boldogulunk vele. 

Mikrohullámú sütő: A húsz másodpercig mikrózott citromból több levet csavarhatunk, mint ha közvetlenül a hűtőből elővéve vágja föl. Vegetáriánusok figyelem! A rövid ideig mikrózott zöldségvagdalt azután kevesebb grillezést igényel, összességében hamarabb elkészül.
    Kis szivacsot, törlőruhát és műanyag vágódeszkát fertőtleníthetünk és szagtalaníthatunk, ha néhány csepp ecettel vagy citromlével kevert vízbe áztatjuk, majd egy percig mikróban melegítjük.

Megjegyzés küldése (0)
Újabb Régebbi