Érdemes Vízszűrőt Venni?

A csapból folyó víz jó eséllyel egészségre ártalmatlan. Az ivóvíz szennyezőanyag-tartalma nem haladja meg az egészségügyi határértékeket, de előfordulhat, hogy útja során a víz fura aromát vesz fel, sőt az elöregedett vezetékből származó ólomszennyezésig különféle ízrontó adalékokkal gyarapodhat.

Vajon mi van a vizünkben?
Egyes vidékeken sajátos méregforrások lehetnek, például mezőgazdasági üzemek szennyvize vagy arzén, amely természetes körülmények között is előfordul, de ipari melléktermék is.

Vizsgáltassuk be!
Ha aggódunk, vigyünk vízmintát egy államilag minősített laboratóriumba, ahol általában 17-20 ezer forintért elemzik.Szerezzünk be szűrőt!
Széles választék áll a rendelkezésünkre az asztali víztárolóktól, például szénszűrős kancsótól (közkedvelt márka a Brita és a PUR) a háztartásba bejövő fővezetékre csatlakoztatható víztisztító berendezésig. A kettő között akadnak vízcsapra köthető, mosogató alá helyezhető, és fordított ozmózissal működő egységek.Klórmentesítsünk! 
A baktériumok elpusztítása céljából általában klórozzák a vizet, a vegyszeríz azonban sokak kedvét elveszi a víz fogyasztásától. Ha nincsen szűrőnk, egyszerűen forraljuk fel, így a klór elillan belőle.


Megjegyzés küldése (0)
Újabb Régebbi