Módszerek a Nátha és az Influenza Elkerülésére

Itt a prüszkölés időszaka. Ha gyógymód egyelőre nincs is, azért tehetünk lépéseket, hogy megússza betegség nélkül. 


  • Öltözzünk melegen! Amikor fázunk, az orrunkban lévő erek összehúzódnak, hogy kevesebb hőt adjanak le. A szakemberek szerint ez egyúttal gyengíti a vírusok elleni védekezést.
  • Mossunk kezet! A kórokozók fizikai érintkezés révén terjedhetnek és ha szennyezett kézzel nyálkahártyához, például a szeméhez, szájához vagy orrához nyúl, a szervezetébe is bejuthatnak.

  • Figyeljük az időjárást! A borús, ködös idő eszményi körülményeket teremt a vírusoknak, ugyanis páracseppecskékhez kötődve lebegnek a levegőben, és így gyorsabban terjednek.
  • Óvakodjunk a tömegtől! A szellőzés nélküli, zsúfolt vonatokon , tömött áruházak és népes összejövetelek mind-mind megkönnyítik, hogy a fertőzések egyik emberről a másikra terjedjenek. 

  • Szedjünk táplálékkiegészítőket! A napi multivitamin-tabletta nem haszontalan télen, amikor általában kevesebb gyümölcsöt és zöldséget fogyasztunk. A probiotikumok is fokozzák az ellenálló képességet. A cink segít a fertőzések leküzdésében, a mindennapos fokhagymafogyasztás ugyancsak ritkítja a meghűlések gyakoriságát, és a kasvirág  is az immunrendszer egyik közkedvelt erősítőszere.
  • Aludjunk eleget! A kialvatlanság fertőzésekre hajlamosít, bár a szükségesnél több alvás sem tesz jót. A kedélyállapot szintén fontos, az idegfeszültség védtelenebbé tesz.

  • Mozogjunk! A rendszeres, könnyű testmozgás növeli a természetes ölősejtek szintjét a vérben. Ezek feltartóztatják a szervezetbe jutó vírusokat. A hatás harminchat óráig tart. De a túlzásba vitt edzés már csökkenti a szintet: hetente ötször fél óra séta nagyjából elegendő.

Megjegyzés küldése (0)
Újabb Régebbi