Ezek a Növények Bírják a Sötétet

Ki ne látott volna sötét lakásokban senyvedő növényeket. Pedig kis utánajárással lehet találni olyan fajtákat, amelyek akár északi fekvésű szobákban is hosszan megmaradó virágokkal, mutatós formával hálálják meg a gondoskodást.

Az akantuszvirág (Jacobinia) szolgált mintául az ókori görög kőfaragóknak díszes oszlopfőik készítésekor. Nagy, sötétzöld, lándzsás levelei igen dekoratívak.A szeméremvirág (Aeschinanthus radicans) húsos levelű szobanövény, narancsvörös virágfüzérrel. A narancsvörös és bordó virágú fajtája ajánlható a sötétebb szobákba.


Az ördögfüge (Clusia rosea) a fikuszra emlékeztet, de nincs közük egymáshoz. Lassan nő, és hosszú életű. Nagy, rózsaszín virágaiból almaformájú termés lesz, amely csillagként felnyílva díszlik tovább.A trópusi szőlő (Tetrastigma voinierianum) minél kevesebb fényt kap, annál sötétebbek a levelei. Hatalmas, szőlőszerű levelei, kapaszkodó kacsai miatt buja trópusi hangulatot kölcsönöz.A rákvirág (Aglaonema modestum) igénytelenségét bizonyítja, hogy levágott hajtása egy pohár vízben évekig elél. A földbe ültetett növény azonban nem szereti, ha a cserép vízben áll.


Megjegyzés küldése (0)
Újabb Régebbi