Egy Tanár Csodás Krétarajzokkal Ösztönzi Diákjait

Egy wyomingi középiskolában dolgozó művészettörténet tanár, némi betekintést ad, hogy miképpen képesek néha a tanító, a diákokban fellobbantani a kreativitás szikráit. Nate100100 becenevű Reddit felhasználó megosztott a világgal néhányat rajztáblára készített alkotásai közül, hogy megmutassa a legegyszerűbb anyagokból is milyen nagyszerű dolgokat lehet kihozni.


A legtöbb reakció amikor még új volt a szituáció, valahogy úgy hangzott: „Ezt te rajzoltad?” Bíztam benne, hogy a művészettörténet tanáruk ebben az esetben tudja is azt, amiről beszél” - írja Nate. A rajzaival néha különböző rajztechnikákat tesz szemléletessé, ilyen pl. az árnyékolás.

Végül, mindig eljött az idő, amikor a művet meg kellett semmisíteni - le kell törölni a tábláról, viszont ezt a tanár sosem bánta. Mint mondja: „Van abban a tudatban valami kellemes, hogy egyszer csak nem létezik többé. Sosem izgatott, hogy mennyi írószert használok el, vagy hogy mennyi maradt a papírból, és akkor most tartsam meg vagy sem…A gyerekek látták, hogy aztán eltűnjön.

A medvék 100%-kal esznek több szomorú embert, mint boldog embert. Inkább legyél boldog, mintsem hogy megegyenek!







Megjegyzés küldése (0)
Újabb Régebbi