A Csontok Háza - Casa Batlló

Barcelona az egyetlen város, ahol az embereknek ugyanúgy tetszenek az egyedi épületek, a graffiti az utcákon, a firkált falak, zene, utcai artisták, a turisták és a fotókon nevető arcok, melynek színei az elégedettség érzését idézik.


A világ minden tájáról érkező turisták milliói látogatják meg, így Barcelona a világ öt leglátogatottabb városa között van. Itt van az a csáberő is mely megannyi idelátogatót derít jókedvre és amit mindenképpen látni kell.

Rengeteg említésre méltó gyönyörű és érdekes részlet van ezen a csodálatos építészeti alkotáson.  Casa Battló, egy olyan épület, mely számos kulturális eseménynek ad otthont, s nem véletlen hogy ezekre a rendezvényekre a jegyek pillanatok alatt elkelnek. Ha bármikor szükséged lenne egy valamire való ürügyre, hogy Barcelonába utazzál, ne keress tovább.



Casa Batlló egy igazi mestermű, olyan meseszerű mintha rajzolták volna, csakhogy ez nem ábránd, ez egy tényleges, annó lakhatásra szánt épület, ami egészen a közelmúltig ebben a funkciójában üzemelt. Manapság hotelként funkcionál, s fogad vendégeket a világ minden tájáról. 1877-ben építették, a jelenlegi formáját azonban 1904 és 1906 között kapta, mikor Antoni Gaudi renoválta. 5000 nm-en terül el, áll egy földszintből, amihez egy belső udvar is tartozik, egy félemeletből, és további 4 emeletből valamint egy teraszból.

A házat másképpen csontok házának is nevezik, mert található itt egy csontváz, amely néhányak elmondása szerint épphogy meg nem szólal. A homlokzat törött kerámia darabokból összeillesztett mozaikkal van díszítve, melyen megfigyelhető az arany- zöld átmenet, s közben végig a kékes árnyalat dominál.



A tető sárga mint az irigység, egy sárkány hátát formálja. Egy kisebb kupola figyelhető meg rajta kereszttel, mely Szent György dárdáját hivatott reprezentálni, abban a pillanatban mikor a dárda a sárkány hátába hatol és ezzel kioltja a sárkány életét. Az erkély korlátjain csontformájú rácsozás található.



Megjegyzés küldése (0)
Újabb Régebbi