Lélegzetelállító Fotók Ázsiáról

Ázsia egy gyönyörű és titokzatos kontinens a maga lélegzetelállító tájaival és mélyen gyökerező hagyományaival. Pontosan ez az, amit Weerapong Chaipuck fotós bemutat a fotóin keresztül. A munkáit nézve nehéz elhinni, hogy csak az orvosi szakmából való korai nyugdíjazása után nem sokkal kezdett el foglalkozni a fotózás világával.


A fő érdeklődési területei az utazás és a tájfényképészet, és a képein keresztül világunk szépségét mutatja be nekünk. “ Ahhoz, hogy egy projekt létrejöhessen, fel kell mérni az adott helyet, tudni kell, melyik évszak, és mely időszak a legoptimálisabb képkészítési szempontból, melyek a legelőnyösebb fotózási szögek, milyen objektívet kell használni, és hogy milyen utómunkálati folyamatokra lesz szükség- mondja Chaipuck. A gondos előkészületek eredményei a jól sikerült, és elképesztően hangulatos felvételek.


Habár sokszor használja a Photoshop-ot és más technikai módszereket különleges fotóinak létrehozásához, azt mondja, hogy egyedi atmoszférájú képeit a fotózáshoz szükséges legalkalmasabb napszak ismeretének köszönheti.  “Amikor tájakat fényképezek, fontos felismernem a nap pontos helyzetét, akár fél órával a napfelkelte előtt, vagy fél órával napnyugta előtt vagyunk, s ez állandó kihívást jelent. De ez is értékessé teszi az egészet.”-mondja.










Megjegyzés küldése (0)
Újabb Régebbi