Ezek a Növények Bírják a Sötétet

Ki ne látott volna sötét lakásokban senyvedő növényeket. Pedig kis utánajárással lehet találni olyan fajtákat, amelyek akár északi fekvésű szobákban is hosszan megmaradó virágokkal, mutatós formával hálálják meg a gondoskodást.

Az akantuszvirág (Jacobinia) szolgált mintául az ókori görög kőfaragóknak díszes oszlopfőik készítésekor. Nagy, sötétzöld, lándzsás levelei igen dekoratívak.



A szeméremvirág (Aeschinanthus radicans) húsos levelű szobanövény, narancsvörös virágfüzérrel. A narancsvörös és bordó virágú fajtája ajánlható a sötétebb szobákba.


Az ördögfüge (Clusia rosea) a fikuszra emlékeztet, de nincs közük egymáshoz. Lassan nő, és hosszú életű. Nagy, rózsaszín virágaiból almaformájú termés lesz, amely csillagként felnyílva díszlik tovább.



A trópusi szőlő (Tetrastigma voinierianum) minél kevesebb fényt kap, annál sötétebbek a levelei. Hatalmas, szőlőszerű levelei, kapaszkodó kacsai miatt buja trópusi hangulatot kölcsönöz.



A rákvirág (Aglaonema modestum) igénytelenségét bizonyítja, hogy levágott hajtása egy pohár vízben évekig elél. A földbe ültetett növény azonban nem szereti, ha a cserép vízben áll.


Megjegyzés küldése (0)
Újabb Régebbi