A Bali "Zöld" Iskola +VIDEÓ

Íme egy igazi "zöld" iskola az Indonéziai Balin. Az ottani környezet, a tiszta "Földbarát" anyagok, sokkal nagyobb kedvet csinálnak a diákoknak a tanuláshoz. Ezáltal az oktatás is teljeskörű és a tantárgyhoz kapcsolódó lehet. 

Az építés során, bambuszt, elefántfüvet és az ezek összeillesztéséhez szükséges agyagot használtak. Cementet is csak annyit vett igénybe az alapítvány, hogy ne dőljön össze az épület. Az épület központi és legfontosabb része az úgy nevezett "az iskola szíve". Elképzelhető, hogy a világon ez a legmagasabb épület, amit bambuszból építettek. 18 méter magas és 64 méter hosszú, amik azért elég szép kis számok.

Az iskola és az a körülötti területet nagyon jól strukturálták: vannak lakóházak, tantermek, irodák és természetesen a kávézó sem hiányozhat. Az energiafelhasználás sem történhet meg a hagyományos módon egy "zöld"-nek nevezett épületben: egy vízturbina generátor és telepített napelemek gondoskodnak az áramellátásról. Úgy tűnik, hogy MINDENKINEK tennie kell valamit az ellen, hogy minél tovább élhető legyen a FÖLD. Van egy videó is a cikk alján!


































Megjegyzés küldése (0)
Újabb Régebbi